Sport

U-BT Cluj-Napoca pierde meciul 2 cu Ludwigsburg. Decisivul se joacă în BT Arena

U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă de MPH Riesen Ludwigsburg, 92-75, în meciul al doilea din sferturile de finală ale Basketball Champions League.

Patrick Richard în partida cu Ludwigsburg Patrick Richard în partida cu Ludwigsburg

 

Meciul 2 al seriei U-BT Cluj – Ludwigsburg a început bine pentru echipa ardeleană, cea care a marcat primele trei puncte. Clujenii au condus pe durata întregului sfert inaugural, avantajul maxim fiind de cinci puncte, 19-14. 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Ludwigsburg, echipă la care a revenit Darden, a practicat un cu totul al joc începând cu sfertul al doilea. Nemții s-au apărat agresiv și au preluat conducerea încă din startul sfertului secund, 24-19, după un run excelent.

Conduși impecabili de același Radebaugh, pericolul numărul 1, la fel ca în meciul inaugural al seriei, baschetbaliștii de la Riesen au intrat la pauză cu un avantaj de șapte puncte, 40-33.


U-BT a început mai bine repriza secundă și s-a apropiat la o singură posesie, 45-43, echipa reușind să se miște mult mai bine din punct de vedere ofensiv. Din păcate pentru U-BT, nici Brown, nici Richard nu au fost deloc în formă în primele trei sferturi, iar acest lucru s-a văzut pe tabelă.

Echipa gazdă a profitat de multiplele mingi pierdute, dar și aruncările lipsite de precizie, iar la jumătatea sfertului trei tabela arăta, 60-49.


Ultimul sfert a început groaznic pentru U-BT Cluj-Napoca. Ludwigsburg a marcat 12 puncte consecutive și s-a distanțat la 19 puncte, 76-57. Meciul părea decis în momentul respectiv, dar baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au arătat tărie de caracter și au pus probleme pe final. Richard, Brown și Bircevic s-au trezit la viață și în doar câteva minute au „topit” 11 din cele 19 puncte avans pe care le avea Riesen.

Ludwigsburg a arătat ca o echipă cu multă experiență în ultimele trei minute. Coșurile de trei puncte ale lui Simon și Radebaugh au dus echipa germană la 85-71, aruncări care practic au închis meciul doi al disputei.


Riesen Ludwigsburg s-a impus astfel în meciul al doilea cu 92-75. Meciul decisiv pentru calificarea în Final Four-ul Champions League se va disputa săptămâna viitoare în BT Arena, fiind așteptați din nou peste 10.000 de fani în tribune.

Happ și Radebaugh au fost cei mai buni marcatori ai meciului cu 18 puncte fiecare.  De la U-BT, singurii care au marcat mai mult de 10 puncte au fost Brown (12), Guzman (15), Stipanovic (16).

CITEȘTE ȘI:

Se știu primele 3 echipe calificate în Final Four Champions League. U-BT poate completa astăzi careul de ași

U-BT Cluj-Napoca, noua campioană la U-20. Ștefan Grasu a făcut un meci colosal în finală

Ultimele Stiri
abonare newsletter