Sport

Doi suporteri au fost reținuți după „U” Cluj - Steaua! Jandarmii au dat 18 amenzi și încearcă să identifice alți fani violenți

Un fan de la CSA Steaua și unul de la Universitatea Cluj au fost reținuți, în urma incidentelor de ieri.

Fanii celor de la CSA Steaua, într-o dispută cu jandarmii clujeni. FOTO: Paul Gheorgheci/ Monitorul de Cluj Fanii celor de la CSA Steaua, într-o dispută cu jandarmii clujeni. FOTO: Paul Gheorgheci/ Monitorul de Cluj

 

Doi ultrași, câte unul de la Steaua  și Universitatea Cluj, au fost reținuți în urma incidentelor care s-au petrecut în Piața Muzeului.


„ În jurul orei 17:45, un grup de 7 suporteri steliști s-a deplasat în zona Piața Muzeului, la terasele unde erau suporterii clujeni si au intrat în contact cu acestia având loc violente fizice. Jandarmii aflați în zonă au intervenit pentru a opri conflictul, reușindu-se în scurt timp izolarea celor două grupuri. 
Un suporter clujean a fost reținut, iar pe timpul cât era condus către autospeciala Jandarmeriei, doi suporteri steliști au intenționat să ii lovească pe cei doi jandarmi care îl însoțeau și pe suporterul advers. Jandarmii au ripostat, unul dintre suporterii agresori fiind imobilizat și el.
În prezent sunt în desfășurare activități pentru identificarea celor implicați în incident. De asemenea, este analizată și acțiunea forțelor proprii, pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident.”, a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Până în momentul de față s-au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.800 lei, astfel:
 
-16 sancțiuni la la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoarea de 6.200 lei și 2 avertismente scrise;
- 2 sancțiuni la Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în valoare de 2.500 lei.

CITEȘTE ȘI:

Jandarmii clujeni au împărțit amenzi după incidentele de la „U” Cluj - Steaua

Universitatea Cluj, victorie uriașă în duelul cu Steaua! Mulți nervi în tribune și un joc modest

abonare newsletter