Sport

Jandarmii clujeni au împărțit amenzi după incidentele de la „U” Cluj - Steaua

Jandarmii clujeni au amendat mai mulți suporteri, după una dintre cele mai agitate zile din ultimii ani pe străzile din oraș.

Fanii celor de la CSA Steaua în centrul municipiului Cluj-Napoca Fanii celor de la CSA Steaua în centrul municipiului Cluj-Napoca

 

Jandarmii clujeni au împărțit mai multe amenzi pe durata zilei de joi, una extrem de agitată din cauza derby-ului „U” Cluj - Steaua în play-off-ul din Liga a 2-a. Cele două galerii au încercat să se bată în Piața Unirii, dar conflictul s-a lăsat doar cu câteva sticle sparte și o serie de amenzi.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Premergător începerii partidei, în jurul orei 16:20, în zona Piaţa Unirii a avut loc o scurtă altercație între 3 membri ai galeriei gazdă și 2 membri ai galeriei oaspete, altercație care a fost imediat aplanată de forțele de ordine. Persoanele implicate au fost identificate și sancționate contravențional.”, a transmis Gruparea Mobilă de Jandarmerie Cluj.

Meciul de pe Cluj Arena a fost și el extrem de tensionat, iar jandarmii au fost nevoiți să intervină într-un moment în care ultrașii steliști au vrut să intre pe teren.

„Pe timpul desfășurării partidei de fotbal, la finalul primei reprize, membri ai galeriei oaspete au încercat să pătrundă pe suprafața de joc prin distrugerea unor porțiuni din gardul care separă peluza oaspete, aruncând cu părți din gard și scaune. Întrucât stewarzii nu puteau face faţă acestui situaţii, Jandarmeria a constituit un cordon de ordine pentru a împiedica pătrunderea pe suprafaţa de joc şi conflictul direct între galerii.


Până în momentul de față s-au aplicat 8 sancțiuni la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoarea de 2300 lei și 2 avertismente scrise și o sancțiune la 1 Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în valoare de 1500 lei.

Precizăm că până în acest moment nu avem informaţii despre vătămarea corporală a vreunui suporter şi vă confirmăm că în rândul forţelor de ordine nu au fost jandarmi răniţi.
De asemenea, sunt în derulare activităţi de identificare a tutror celor implicaţi în aceste incidente, urmând a se dispune măsurile legale împotriva acestora.”, a mai adăugat Gruparea Mobilă de Jandarmerie Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Cluj, victorie uriașă în duelul cu Steaua! Mulți nervi în tribune și un joc modest

Peste 200 de jandarmi, mobilizați la meciul „U” Cluj - CSA Steaua. „Roș-albaștrii” fac show în Piața Unirii. VIDEO

abonare newsletter