Sport

Eduard Roschnafsky înaintea meciului U-BT – Ludwigsburg: „Îmi doresc să joc în fața publicului clujean”

Eduard Roschnafsky, fiul fostului mare jucător clujean Bruno Roschanfsky, este legitimat la MHP Riesen Ludwigsburg și va fi adversarul lui U-BT Cluj-Napoca în meciul de marți seară, în BT Arena.

Eduard Roschnafsky în tricoul celor de la MHP Riesen Ludwigsburg Eduard Roschnafsky în tricoul celor de la MHP Riesen Ludwigsburg

 

Roschnafsky evoluează la echipa U-19 a celor de la Ludwigsburg, dar se antrenează constant cu echipa de seniori și a fost convocat la ultimul meci din campionat. Eduard joacă pe postul de pivot și ar putea debuta la seniori chiar în BT Arena, fiind selecționat în lotul care a făcut deplasarea la Cluj-Napoca.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Eduard este cetățean german, iar în vara lui 2021 a fost transferat de la Chemnitz 99ers la Ludwigsburg.

„Aș spune că m-am adaptat foarte ușor și repede în Ludwigsburg, deoarece toată lumea a fost foarte primitoare din prima zi. În momentul în care am semnat contractul am vorbit la telefonul cu John Patrick și cu David McCray (n.r. antrenorii echipei) despre rolul pe care îl voi avea în acest sezon și a fost foarte clar ce își doreau de la mine, iar acest lucru a făcut ca totul să fie ușor.”, a declarat tânărul jucător pentru Monitorul de Cluj.


Eduard este un jucător de bază al echipei U-19 a celor de la Ludwigsburg și are în acest sezon și un meci cu 23 de puncte și 17 recuperări. Tânărul baschetbalist este tot mai aproape să bifeze primele minute la seniori.

„Mereu trebuie să fiu pregătit dacă sunt chemat la echipa de seniori. Nu am avut ocazia să debutez încă la seniori, dar este doar o chestiune de timp până când acest lucru se va întâmpla”, a spus Roschnafsky.


Eduard a fost crescut la Universitatea Cluj, înainte să fie transferat în Germania. Fostul baschetbalist de la U-BT este fericit de cum a progresat clubul și baschetul românesc.

„Sunt foarte fericit de cum a progresat clubul U-BT în ultimii ani și mereu îmi face plăcere să văd că unii dintre colegi sau adversari de la juniori au ajuns la nivel de seniori”.


Debut la seniori în BT Arena?

Eduard Roschnafsky a sperat că va fi în lotul celor de la Ludwigsburg, iar acest lucru s-a întâmplat. Tânărul jucător al nemților a făcut deplasarea la Cluj-Napoca și ar putea debuta la seniori în BT Arena, o sală care va fi arhiplină la ora meciului.

„Nu știu dacă voi fi aplaudat de fani, dar crescând în Cluj-Napoca mereu mi-am dorit să joc în Sala Polivalentă în fața tuturor. Dacă voi avea ocazia să joc aș fi foarte bucuros și m-aș simți împlinit”, a adăugat fostul junior al lui U-BT.


Bruno Roschanfksy cu inima împărțită


Bruno Roschanfksy, fost campion cu U-BT Cluj-Napoca în 1992, va fi prezent în sala BT Arena . Meciul dintre U-BT și Ludwigsburg va fi unul încărcat de emoție pentru fostul mare baschetbalist.

„Eu și tatăl meu iubim foarte mult Clujul, dar când joc la altă echipă el cu siguranță va ține cu echipa mea”, a mai spus Roschanfsky Jr.

Eduard Roschnafsky are doar 18 ani și un viitor strălucit în față. Tânărul jucător a fost selecționat în lotul celor de la Ludwigsburg și ar putea să joace primele minute la seniori în orașul în care a făcut primii pași în lumea baschetului.

Duelul U-BT Cluj-Napoca – Ludwigsburg se va juca marți, de la ora 19:00, în BT Arena. Oficialii clubului au anunțat că toate biletele vândute online au fost epuizate, fiind așteptați peste 10.000 de fani în tribune.

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj a fost învinsă de CSO Voluntari în Liga Națională de baschet. Ilfovenii au obținut o victorie „la limită”

U-BT Cluj și-a consolidat poziția de lider în Liga Națională de baschet masculin, după ce a învins CSM Galați

Ultimele Stiri
abonare newsletter