Sport

„U” Cluj ar putea încasa 4 milioane de lei din partea Primăriei Cluj-Napoca în 2022

Universitatea Cluj ar putea încasa 4 milioane de lei, conform propunerilor Comisiei de Analiză și Selecție a Proiectelor pentru Cofinanțarea Proiectelor depuse la Registratura Municipiului Cluj-Napoca.

Universitatea Cluj ar putea încasa 800.000 de euro de la Primăria Cluj-Napoca Universitatea Cluj ar putea încasa 800.000 de euro de la Primăria Cluj-Napoca

 

Universitatea Cluj a fost trecută pe lista asociațiilor sportive care urmează să primească bani de la Primăria Cluj-Napoca în 2022. Studenții ar putea încasa 800.000 de euro din partea autorităților locale. VEZI AICI LISTA 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

„U” este foarte aproape de promovarea în Liga 1, iar echipa în alb și negru are nevoie de un sprijin financiar important. „Studenții” ar urma să încaseze 4 milioane de lei, aproximativ 35% din totalul de 10.450.000 lei oferiți pentru sport.

Universitatea Cluj ar putea astfel să încaseze cu 900.000 de lei mai mult față de anul trecut, dacă suma va fi aprobată.


De altfel, însăși Emil Boc a declarat că Universitatea Cluj are nevoie de susținere și este prioritatea sportului clujean.

„Câtă vreme nu este în Divizia A încă mai aștept rezultate mai bune. Evident că și noi ne vom ridica la nivelul așteptărilor lor cu susținere financiară. Pentru noi Universitatea Cluj rămâne prioritatea sportului clujean și promovarea în prima ligă, iar din perspectiva noastră vom aloca resursele financiare permise de lege și de buget astfel încât să își îndeplinească acest obiectiv.”, a spus Emil Boc la începutul lui 2022.


Universitatea Cluj este aproape de promovarea în Liga 1, fiind pe locul al treilea în play-off în acest moment. „Studenții” au acumulat 43 de puncte și sunt la doar o lungime în spatele celor de la FC Hermannstadt și la șapte în urma celor de la Petrolul. Cel mai probabil, oficialii lui „U” au luat în calcul scenariul promovării și au solicitat o sumă suficient de mare pentru Liga 1.

CFR Cluj, sumă minusculă

CFR Cluj a dominat fotbalul românesc în ultimii ani, dar cu toate astea nu are nevoie de o finanțare importantă din partea autorităților din Cluj-Napoca. Formația din Gruia ar putea să primească 82.000 de lei, o sumă care merge către dezvoltarea fotbalului juvenil.


Emil Boc a oferit și o explicație în trecut pentru finanțarea slabă pe care o primește CFR Cluj.

„La CFR Cluj abordarea a fost că resursele publice, banii clujenilor nu sunt necesari acolo, nu aduc plus valoare. Acolo este o resursă privată investită, care acoperă necesarul. Până acum viziunea a fost că este un club privat care funcționează foarte bine, dovada faptului stau cele trei titluri consecutive naționale, reprezentare internațională, a câștigat Supercupa României anul acesta”, a declarat primarul.


Campioana României încasează cu doar 9.000 de lei mai mult față de Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj, ambele fiind susținute cu 73.000 de lei.

Clubul Sportiv Universitatea, peste 2 milioane de lei

O sumă extrem de mare primește și Clubul Sportiv Universitatea Cluj. Mai exact, pentru echipele de volei sau handbal a fost propusă suma de 2.415.000 de lei. 

U-BT Cluj-Napoca, echipa care joacă săptămâna viitoare în sferturile de finală ale Basketball Champions League, ar urma să primească 1.500.000 lei. 

CITEȘTE ȘI:

Victor Dican, vândut de Universitatea Cluj la FC Botoșani. Fanii lui „U”, la capătul răbdării

Universitatea Cluj a transferat un brazilian cu peste 100 de meciuri jucate în Liga 1

abonare newsletter