Sport

Universitatea Cluj a transferat un brazilian cu peste 100 de meciuri jucate în Liga 1

Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu Romario Pires, fotbalist care a evoluat în Liga 1 la echipe precum Farul, FC Hermannstadt sau Petrolul Ploiești.

Romario Pires, transferat de Universitatea Cluj Romario Pires, transferat de Universitatea Cluj

 

Romario Pires, 33 de ani, este noul jucător al celor de la Universitatea Cluj după ce s-a despărțit de Farul Constanța.  Mijlocașul are peste 100 de meciuri bifate în Liga 1 și va fi unul dintre oamenii importanți ai echipei în retur.


 

Romario Pires a fost crescut de Botafogo, unul dintre cluburile de tradiție din Brazilia. În primii ani ai carierei sale a jucat sub formă de împrumut la mai multe cluburi din ligile inferioare precum Boavista SC, Olaria AC, Duque de Caxias, Marcilio Dias și Macaé.


După ce a jucat timp de patru ani în țara natală, între 2008 și 2012, Romario Pires a schimbat continentul semnând cu formația românească Gloria Bistrița. A îmbrăcat timp de jumătate de an tricoul bistrițenilor, semnând apoi cu Petrolul Ploiești. În vara anului 2013 a obținut primul trofeu din carieră, câștigând Cupa României alături de ploieșteni. A petrecut un sezon și jumătate pe Ilie Oană, bifând 30 de meciuri, trei goluri și un gol.

Cariera lui Romario Pires a continuat în prima ligă a Israelului, fiind împrumutat de Petrolul la Maccabi Netanya la începutul sezonului 2014 – 2015. Prestațiile bune din primul an i-au adus un transfer definitiv la formația din Israel. În total, pentru Maccabi Netanya a strâns 47 de meciuri, cu trei goluri marcate și două pase decisive. A urmat o mutare la Maccabi Tel Aviv, una dintre cele mai titrate echipe din Israel, alături de care a câștigat Cupa Israelului. A fost integralist în finala câștigată cu 1-0 de Maccabi împotriva marii rivale.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Maccabi Petah Tikva a fost ultimul club din prima ligă a Israelului pentru care a evoluat Romario Pires. Brazilianul a petrecut doi ani și jumătate aici. A fost integralist în 80 dintre cele 87 de meciuri jucate pentru Petah Tikva, reușind să înscrie de patru ori și să dea patru pase decisive.

Romario Pires a revenit în România în ianuarie 2019, fiind transferat de Astra Giurgiu (31 de meciuri, trei goluri și un assist). A urmat o nouă provocare în România la FC Hermanstadt, unde a stat pentru două sezoane (63 de meciuri, șapte goluri și un assist). În ultima jumătate de an, noul jucător al Universității a evoluat la Farul Constanța, unde a fost utilizat în 16 meciuri, înclusiv în victoria de etapa trecută cu FC U Craiova.

CITEȘTE ȘI:

Victor Dican, vândut de Universitatea Cluj la FC Botoșani. Fanii lui „U”, la capătul răbdării

Universitatea Cluj dă afară încă un jucător. „Studenții” renunță la al 8-lea fotbalist în această iarnă

Ultimele Stiri
abonare newsletter