Sport

Victor Dican, vândut de Universitatea Cluj la FC Botoșani. Fanii lui „U”, la capătul răbdării

Victor Dican, unul dintre cei mai promițători jucători de la Universitatea Cluj, a fost vândut la FC Botoșani

Victor Dican, vândut de Universitatea Cluj la FC Botoșani. Fanii lui „U”, la capătul răbdării Victor Dican, vândut de Universitatea Cluj la FC Botoșani. Fanii lui „U”, la capătul răbdării

 

Victor Dican a fost cumpărat de FC Botoșani de la Universitatea Cluj în schimbul sumei de 100.000 de euro,  dar și un procent de 30% dintr-un viitor transfer.  Fostul jucător al Universității Cluj a sosit pe malul Someșului în urmă cu doi ani și jumătate, fiind adus de la Metalurgistul Cugir.


Dican a jucat peste 50 de meciuri în tricoul Universității Cluj, iar evoluțiile sale l-au propulsat la echipa națională U-21. Conform oficialilor de la „U”, transferul s-a realizat la cerința jucătorului, cel care a vrut să facă pasul spre Liga 1.

„Îi mulțumim lui Victor Dican pentru tot ceea ce a făcut la “U” și îi urăm succes în carieră. Transferul lui înseamnă o oportunitate pentru alți fotbaliști tineri de a se afirma la FC Universitatea Cluj. Din Academie vin fundași talentați care, în viitorul nu foarte îndepărtat, vor îmbrăca tricoul echipei mari”, a declarat Managerul Sportiv Gabriel Giurgiu.


Fanii, nemulțumiți de plecarea lui  Dican

Victor Dican, originar din Râmnicu Vâlcea, a fost adoptat rapid de fanii lui „U”, iar plecarea lui a stârnit multe controverse pe paginile de socializare. Suporterii i-au atacat pe oficialii clubului și i-au acuzat că nu își doresc să promoveze echipa în Liga 1.

„L-ați vândut pe copilul ăsta (n.r. Victor Dican) pe bani de nimic…halal strategie. Să vă fie rușine tuturor celor din conducere care lăsați capul în jos în momentul în care vin decizii în club pe filieră politică. Se putea ajunge la un acord cu FC Botoșani pentru o înțelegere la finalul campionatului, măcar știam o treabă. Jucătorul era motivat să dea randament, clubul avea competiție pe posturi și toată lumea avea de câștigat. AMATORISM la cel mai înalt nivel, sau pur și simplu nu se dorește promovarea.”, este mesajul unui fan.


„L-ați dat pe bani mărunți. Măcar nu ne mai amăgiți cu promovarea, mincinoșilor. Sa vă fie rușine la toți, va bateți joc de noi!”, a adăugat un alt suporter.

Victor Dican a fost transferat de FC Universitatea Cluj de la Metalurgistul Cugir în vara anului 2019 și a strâns 57 de meciuri și 10 goluri în alb și negru. Jucătorul de 21 de ani are patru selecții la Naționala Under 21 a României, toate în partide amicale disputate anul trecut. În acest sezon, Victor Dican a strâns 17 meciuri în tricoul Universității, pentru care a înscris de 2 ori.


 

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Cluj dă afară încă un jucător. „Studenții” renunță la al 8-lea fotbalist în această iarnă

Universitatea Cluj s-a despărțit de șapte jucători. Făceau parte din lotul condus de Erik Lincar

Ultimele Stiri
abonare newsletter