Sport

Erik Lincar, mulțumit de victoria cu 4-0 în fața Chiajnei: „Calitatea echipei este mult mai bună”

Universitatea Cluj a jucat primul meci oficial în 2022 și s-a impus, 4-0, în fața celor de la Concordia Chiajna. Jocul bun al echipei l-a mulțumit și pe Erik Lincar, antrenorul echipei.

Erik Lincar, mulțumit de victoria cu 4-0 în fața Chiajnei Erik Lincar, mulțumit de victoria cu 4-0 în fața Chiajnei


Universitatea Cluj a fost încurajată de aproximativ 3.000 de spectatori în duelul cu Concordia Chiajna, iar unii dintre ei au dat curs invitației clubului de a aduce jucării pentru copiii refugiați din Ucraina.

„Studenții” au făcut poate cel mai bun meci din acest sezon și s-au impus cu 4-0, într-un meci pe care l-au dominat de la început. Lincar i-a trimis din primul minut pe teren pe Ely Fernandes și Romario Pires, doi jucători care au controlat mijlocul terenului pe toată durata jocului. 


Dragoș Tescan a deschis scorul în minutul 9, în timp ce Ely Fernandes a majorat scorul după trei minute. Clujenii au dominat cu autoritate prima parte a meciului, dar s-au mulțumit să intre la cabine cu un 2-0.

Repriza a doua a început la fel ca prima. Boiciuc a avut o cursă excelentă pe flancul stâng și i-a pasat decisiv lui Romario Pires, noul căpitan al echipei.  Brazilianul a marcat din centrul careului la primul meci în tricoul lui „U”.


Scorul de pe tabelă i-a permis lui Erik Lincar să opereze mai multe schimbări, iar una dintre ele a avut efect rapid pe tabela de marcaj. Florin Haită a intrat în locul lui Tescan în minutul 67, iar după doar câteva secunde a obținut o lovitură de la 11 metri, după o acțiune individuală superbă. „Decarul” clujenilor a transformat cu siguranță și a dus scorul la 4-0.

Erik Lincar, mulțumit de joc

Antrenorul celor de la Universitatea Cluj a fost mulțumit de jocul prestat de elevii săi în disputa cu Concordia Chiajna,


„Mă așteptam să câștigăm, am și zis că am reușit să aducem opt jucători de Liga 1, astăzi au evoluat câțiva dintre ei. Calitatea echipei e mult mai bună, s-a văzut asta și pe teren, prin jocul pe care l-am prestat, ocaziile pe care le-am avut. Eu sunt mulțumit că ne-am îndeplinit primul obiectiv, să ne calificăm matematic în play-off. Mai sunt două jocuri, din care ne dorim foarte mult să câștigăm cât mai multe puncte, ca să începem play-off-ul pe o poziție cât mai bună”, a spus Lincar la interviurile de după meci.

Universitatea Cluj a acumulat 36 de puncte în clasament și este pe locul 3 în Liga a 2-a. Trupa ardeleană este la 9 puncte de liderul Petrolul și la două de FC Hermannstadt. „U” poate urca pe primul loc pe 8 martie, atunci când joacă împotriva celor de la FC Hermannstadt, la Mediaș.


În meciul cu Concordia Chiajna au evoluat:

 Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, Mitrea (P. Pîrvulescu 30′) – Balgiu, Romario Pires (cpt.)(I. Filip 75′) – Ely Fernandes, Tescan (Haită 67′), Hofman (M. Ciobanu 67′) – Boiciuc (Val. Alexandru 75′). Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Călugăr, Remacle, Gugu.

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Cluj, învinsă de o echipă daneză în ultimul amical din Antalya

Universitatea Cluj a transferat un brazilian cu peste 100 de meciuri jucate în Liga 1

Ultimele Stiri
abonare newsletter