Sport

CFR a mai scăpat de doi jucători. Fotbaliștii aduși de Șumudică, îndepărtați rapid

Dan Petrescu și Cristi Balaj au început să facă curățenie la CFR Cluj după scurta eră Marius Șumudică, una dintre cele mai tumultoase.

CFR a mai scăpat de doi jucători. Fotbaliștii aduși de Șumudică, îndepărtați rapid CFR a mai scăpat de doi jucători. Fotbaliștii aduși de Șumudică, îndepărtați rapid

 

Dan Petrescu a încercat să scape de toți jucătorii aduși de Marius Șumudică și a reușit acest lucru. După Tahiri, Fofana și Alibec, Jonathan Rodriguez a semnat cu Dinamo și a plecat din Gruia.


Jucătorii lui Șumudică, îndepărtați de Petrescu

În mandatul lui Marius Șumudică au fost aduși la CFR Cluj fotbaliști precum Guessouma Fofana, Anas Tahiri, Ulrich Meleke, Denis Alibec, Jonathan Rodriguez .

Pe lângă jucătorii aduși de Șumudică, la CFR Cluj au mai sosit în acest sezon fotbaliști precum Cristiano Figueiredo, Florin Ștefan,Daniel Graovac, Hadi Sacko, Dusan Celar sau Racheed Bouhenna.  Cu unii dintre ei, clubul avea înțelegeri semnate încă din stagiunea precedentă.


În ultimele luni, CFR Cluj i-a plătit degeaba pe mulți dintre fotbaliștii aduși de-a lungul sezonului, deoarece pe lista Conference League și Liga 1 au încăput doar o parte dintre jucători.

Lotul lui CFR Cluj, refăcut în iarnă

CFR Cluj l-a adus în toamna lui 2021 pe Cristi Balaj. Noul președinte al echipei a anunțat o nouă strategie la echipă și va încerca să reducă pe cât posibil pierderile clubului în următorii ani. 


Balaj a anunțat de la începutul mandatului că vor pleca mulți jucători de la echipă, lucru care s-a întâmplat deja, și vor fi aduși tineri. Astfel, în perioada de iarnă de la CFR Cluj au plecat definitiv sau au fost împrumutați următorii jucători: Cristiano Figueriedo, Dusan Celar, Anas Tahiri, Daniel Paraschiv, Jonathan Rodriguez, Denis Rusu, Mihai Butean, Sebastian Mailat, Răzvan Andronic , Guessouma Fofana.

CFR Cluj investește în tineri

Cristi Balaj, noul președinte al clubului, a anunțat că au fost transferați mai mulți jucători tineri din străinătate, inclusiv fotbaliști din Ghana, Coasta de Fildeș sau Panama.


„L-am adus pe Răzvan Sava, portar de la Torino, care respectă regula U21. Și a mai venit Daniel Birligea, un atacant de 21 de ani, care a jucat etapă de etapă în Serie C. A fost important să aducem jucători care au jucat! Sava a apărat mai puțin, dar la portari este mai greu. El a fost cochetat și cu echipa națională, a fost rezerva lui Otto Hindrich. Suntem obligați să aducem, vrem să ne asigură și viitorul, nu gândim doar pe termen scurt.

Nu întâmplător avem niște jucători aduși despre care se știe mai puțin. Avem doi ivorieni de 19 și 21 de ani, plus 3 jucători din Ghana, toți între 18 și 19 ani, și un jucător din Panama. Toți acești șase jucători au fost la echipele naționale. I-am văzut pe toți acești jucători înainte să-i transferăm, cu excepția celui din Panama, despre care am avut referințe bune. El urmează să fie verificat.”, a declarat Cristi Balaj săptămâna trecută.


 

CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu rămâne la CFR Cluj. Cristi Balaj a făcut anunțul așteptat de fanii din Gruia

NEW CFR Cluj! 8 jucători sub 23 de ani, transferați la echipa din Gruia

Ultimele Stiri
abonare newsletter