Sport

„U” Cluj, AMENDATĂ cu 15.000 de lei pentru restanțe. Vasu dă vina pe Federația de Handbal și jucătoare

Trei foste  jucătoare de handbal feminin care au evoluat la Clubul Sportiv Universitatea Cluj au depus memoriu la Federația Română de Handbal din cauza unor restanțe salariale. FRH obligă „U” Cluj să plătească toate restanțele către jucătoare și a amendat clubul cu suma totală de 15.000 de lei.

Jucătoarele Universității Cluj după un meci din Liga Florilor Jucătoarele Universității Cluj după un meci din Liga Florilor

 

 


Judith Vizuete, Denisa Șelever și Mădălina Ion au solicitat să le fie plătite salariile restante din ultimele luni pe care le-au petrecut la Universitatea Cluj și au avut câștig de cauză. 

 


„În legătură cu sesizarea sportivei Ion Mădălina privind nerespectarea Hotărârii nr. 572/11.11.2021 a Comisiei de Soluționare a Litigiilor de către CS Universitatea Cluj-Napoca, CCD, văzând că clubul amintit nu a formulat apărări, hotărăște:

- sancționarea CS Universitatea Cluj-Napoca cu penalitate 5.000 lei, termen de achitare 14/01/2022, conform art. 49.1 lit. a), cu aplicarea art. 8.12 din RSTJH.


Totodată, pune în vedere clubului ca în termen de 10 zile să plătească drepturile financiare sportivei., este decizia publicată după Ședința Comisiei Centrale de Disciplină în cazul Mădălinei Ion. Decizii similare s-au dat și pentru cazul Denisei Șelever și Judith Vizuete.

Contactat de Monitorul de Cluj, Ovidiu Vasu este de părere că la mijloc s-a produs o confuzie și nu vrea să achite amenzile dictate de FRH, dar nici să facă apel. În acest caz, Universitatea Cluj riscă să fie depunctată de Federația Română de Handbal.


„Nu avem nicio restanță în acest moment. Ar trebui să se anuleze această decizie. Noi le-am achitat restanțele sportivelor, dar la handbal așa se întâmplă mereu. Nu voi face apel, deoarece apelul trebuie plătit. Noi am achitat toate restanțele. Cei de la Federația Română de Handbal nu au știut că am plătit, nici sportivele nu au zis că le-am plătit. Vom discuta cu FRH, cu domnul Dedu, deoarece nu e normal acest lucru. Oricum, regulamentul Federației Române de Handbal se schimbă după cum vor ei, de la caz la caz.”, a declarat Ovidiu Vasu.

Directorul de la Clubul Sportiv Universitatea Cluj a mai adăugat că jucătoarele solicită bani pentru luna iunie, deși contractul de activitate sportivă a fost doar până pe data de 2 iunie. Conform unor informații deținute de Monitorul de Cluj,  toate jucătoarele au avut contract până pe 30 iunie.


„Noi am achitat toate restanțele în 21 noiembrie și ei ne penalizează pe 14 decembrie. Jucătoarele au vrut banii pe toată luna iunie, deși contractul lor era valabil doar 2 zile în luna respectivă. O instanță civilă nu le va da dreptate niciodată într-un astfel de caz. Nu mai spun că ele aveau deja semnate contracte cu alte echipe și voiau să fie plătite și de noi. Federația este o federație care ține mai puțin cu cluburile și mai mult cu jucătoarele. De asta o să și rămână fără echipe.”, a mai adăugat Ovidiu Vasu.

Echipa de handbal feminin a Universității Cluj a retrogradat anul trecut în Liga a 2-a. Pe tot parcursul sezonului, la echipă au existat probleme de ordin financiar, ultimul meci din campionat fiind programat pe 3 iunie, la Craiova.  De altfel, în stagiunea precedentă echipa de handbal feminin a fost penalizată cu un punct pentru restanțe. 

Monitorul de Cluj a încercat să ia legătura cu Mădălina Ion, campioana mondială de tineret, dar această nu a dorit să comenteze situația.

CITEȘTE ȘI:

Victorie uriașă pentru handbaliștii de la „U” Cluj în derby-ul cu Alexandria

Handbalistele de la „U” Cluj, înfrângere rușinoasă cu Tg Jiu. Fostul director aruncă săgeți către noua conducere

abonare newsletter