Sport

BASCHET: U BT Cluj a debutat în preliminariile Champions League cu o victorie

Echipa de baschet masculin U BT Cluj - Napoca a trecut luni seară în semifinala turneului de calificare în grupele principale ale Basketball Champions League, învingând campioana Finlandei, Salon Vilpas Vikings, cu scorul de 106 – 97 (30-17, 18-31, 22-23, 36-26).

 

Principalii marcatori ai partidei au fost Richard 24 puncte, pentru U BT Cluj, respectiv Nenonen 23, pentru Vilpas.


În semifinale, U-BT Cluj va înfrunta echipa greacă BC Peristeri, miercuri, de la ora 20:30. Dacă va trece de formaţia elenă, campioana României va juca finala cu Fribourg Olympic (Elveţia) sau KK Split (Croaţia), pentru un loc în grupele competiţiei. În caz de eşec, în semifinale sau finală, „U” va continua în FIBA Europe Cup.

U BT Cluj participă pentru a patra oară în preliminariile BCL, începând din 2016, însă nu a trecut niciodată în faza grupelor. La turneul din Grecia din acest an, campioana României nu beneficiază de aportul a trei jucători de bază, accidentaţi, adică Brandon Brown, Giordan Watson şi Nandor Kuti.


O singură echipă românească a ajuns în grupele BCL, CSM Oradea, în stagiunea 2016-2017, însă fără a trece mai departe.

După încheierea preliminariilor BCL din acest sezon, în plan intern, pentru U BT Cluj urmează Supercupa României, cu CSO Voluntari, în 22 septembrie, Cupa României (primul tur, între 24-28 septembrie), iar Liga Naţională va debuta în 2 octombrie.


CITEȘTE ȘI

Simona Halep participă la Transylvania Open! Campioana va juca la Cluj-Napoca

abonare newsletter