Sport

Roberto de Zerbi, fostul mijlocaș de la CFR Cluj, este noul antrenor de la Șahtior Donețk

Roberto de Zerbi, italianul care a jucat pentru CFR Cluj, a ajuns la un acord cu Șahtior Donețk și va fi rivalul lui Mircea Lucescu în Ucraina.

 

De Zerbi a fost antrenorul celor de la Sassuolo din 2018 și până în prezent, fiind la un pas să ajungă în cupele europene în acest sezon. Fostul jucător de la CFR Cluj a schimbat radical jocul echipei la care evoluează Vlad Chiricheș și după 3 ani a primit o ofertă excelentă din Ucraina.
 


Fostul jucător de la CFR Cluj va câștiga 2 milioane de euro pe sezon la Șahtior, conform jurnalistului italian Gianluca Di Marzio. De Zerbi, 41 de ani, a început să antreneze pentru prima dată în 2013, la o echipă modestă din Italia. Ulterior, el a ajuns la Foggia, Palermo, Benevento și Sassuolo.

„Este o alegere grea, dar nu cred că pot aduce mai mult acestei echipe. Poate un alt antrenor se va descurca mai bine. După trei ani aici, dar și după discuțiile cu oficialii clubului, cred că suntem în top, din toate punctele de vedere”, a spus De Zerbi, pentru SkySport după ce s-a decis să plece de la Sassuolo.


Mijlocașul italian a evoluat la CFR Cluj în perioada 2010-2012 și a marcat 8 goluri în 22 de partide pentru echipa clujeană.

De Zerbi a mai fost dorit în această perioadă în Franța de Olympique Lyon.

Ultimele Stiri
abonare newsletter