Sport

Dublu campion cu CFR, râvnit de Lazio Roma: „La Cluj am decis să devin antrenor!”

Ajuns la 39 de ani, Roberto de Zerbi, fostul mijlocaș ofensiv al celor de la CFR Cluj a mărturisit că serile petrecute la Cluj-Napoca l-au îndemnat să devină antrenor.

Actualmente antrenor la Sassuolo, echipă pe care a reușit să o salveze de la retrogradarea din Serie A, De Zerbi este în cărți pentru un post de antrenor la Lazio Roma, echipa românului Ștefan Radu. Lăudat și de celebrul Pep Guardiola, italianul susține, într-un interviu acordat prestigiosului cotidian Gazzetta dello Sport, că „organizarea și divertismentul” sunt caracteristicile „fotbalului său născut în România”.

„România a fost locul în care m-am decis să devin antrenor. Am jucat la CFR Cluj, cu foarte mulți străini la echipă, din diferite culturi. Luând puțin de la toată lumea, mi-am dat seama că îmi place să văd jocul dintr-o altă perspectivă. Seara nu prea aveam ce face, așa că studiam fotbalul, erau anii duelurilor Guardiola – Mourinho și al Bayernului antrenat de Louis van Gaal”, mărturisește fostul jucător de la Padova, Catania, Napoli sau Brescia.


Ajuns în Gruia în februarie 2010, de la Napoli, Roberto de Zerbi a câștigat două titluri (2010, 2012) și o Cupă a României (2010) cu „feroviarii”. A mai jucat ulterior doar la Trento, formație din diviziile inferioare ale Italiei, luând apoi calea antrenoratului.

„Sunt un visător, foarte ambiţios și onest, dar instabil. Nerăbdător şi tare vulcanic, capabil de alegeri surprinzătoare şi să ascund gunoiul sub covor” – Roberto de Zerbi, fost jucător CFR Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter