Sport

Camora și Burcă merg la echipa națională. Deac, uitat de Rădoi la Cluj

Mario Camora și Andrei Burcă au fost convocați la echipa națională a României de Mirel Rădoi pentru meciurile cu Macedonia, Germania și Armenia.

România se pregătește să debuteze în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, iar Mirel Rădoi a anunțat lotul de jucători pe care se va baza.

 


CFR Cluj, formație care în trecut a dat și 4 jucători la o acțiune, îi va avea în lot doar pe Burcă și Mario Camora. În discuții pentru convocare au mai fost Cristi Bălgrădean și Ciprian Deac, dar niciunul nu a prins lista în cele din urmă.

Păun și Manea pe lista de așteptare

Mirel Rădoi a anunțat și o listă de jucători de rezervă la care ar putea să apeleze în cazul unor probleme medicale. Adrian Păun și Cristi Manea sunt fotbaliștii de la CFR Cluj pe care i-ar putea chema la echipa națională selecționerul. Tot pe lista de așteptare mai sunt Andrei Ivan, Alexandru Mateiu și Florin Iacob.


Controverse în jurul selecției

Mirel Rădoi a fost contestat de oameni importanți din jurul echipei naționale pentru că nu l-a selecționat pe Alexandru Mitriță.

„Mitriță nu avea voie să nu fie convocat. Este un jucător de calitate, de viteză, care face diferența, care scoate un om din joc. Asemenea jucători sunt rari. Nu cred că ne permitem luxul de a nu-l convoca la echipa națională”, a declarat Florin Prunea la emisiunea Ora Exactă în Sport.


Când se joacă meciul România – Germania?

Echipa națională a României va juca 3 meciuri extrem de importante în șase zile. Cel mai important meci este cel cu Germania, programat duminică, 28 martie, pe Arena Națională.

- 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Naţională)
- 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Naţională)
- 31 martie: Armenia – România, ora 19:00


Lotul de jucători

- PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0/0), David Lazar (Astra, 1/0);
- FUNDAȘI: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova 17/0);
- MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Florinel Coman (FCSB, 4/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0);
- ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 20/8).

Ultimele Stiri
abonare newsletter