Sport

„U” Cluj, victorie mare la Tg. Jiu! Golurile lui Ribeiro aduc speranță în tabăra clujeană

Universitatea Cluj a câștigat, 2-1, meciul cu ACS Viitorul Tg. Jiu în etapa cu numărul 16 din Liga a 2-a, ambele goluri fiind marcate de Ribeiro pentru „studenți”

 

 


Ardelenii au mers la Tg. Jiu doar cu gândul la cele trei puncte puse în joc și au început tare meciul disputat pe cel mai nou stadion din România.

 


Pe un gazon impecabil,  Pîrvulescu  a creat prima ocazie importantă în minutul 16. Mijlocașul a centrat din dreapta careului, Idan Golan încearcă o reluare din foarfecă din mijlocul careului, însă nu ajunge la minge. În minutul 20, Pîrvulescu a pătruns în dreapta careului și a pasat înapoi pentru Sergio Ribeiro, iar acesta, nemarcat, a pus latul din 10 metri central și a trimis puternic pe lângă Rusu. Până la finalul primei reprize, Universitatea Cluj a mai ratat două ocazii importante prin Golan și Meșter.

De altfel, „studenții” au fost omniprezenți în prima jumătate a meciului și nu i-au dat nicio șansă adversarei. Golgheterul Paraschiv s-a remarcat doar printr-o simulare la marginea careului în speranța unei lovituri de la 11 metri.


Două goluri în 2 minute

Pandurii a jucat mai bine în debutul repreizei secunde, dar tot Universitatea Cluj avea să modifice tabela de marcaj. Sergio Ribeiro a fost faultat în careu de Lixandru și a obținut o lovitură de la 11 metri. Portughezul a tras tare, în stânga, și a făcut 2-0.

Liniștea clujenilor a durat doar două minute, deoarece Daniel Paraschiv avea să iasă la rampă. Cel mai bun marcator al Viitorului a înscris în minutul 77 cu o lovitură de cap. Vârful de 22 de ani a înscris după o centrare perfectă trimisă de Alin Buleică.


Emoții pentru „U” Cluj pe final

Universitatea Cluj a fost dominată clar în ultimele minute de Pandurii și doar intervențiile lui Muțiu au făcut ca echipa clujeană să vină cu toate trei puncte acasă. Gîrbiță, Dragu și Paraschiv au ratat trei ocazii mari de gol în ultimele 10 minute.

Universitatea Cluj a urcat până pe locul 6 în clasamentul din Liga 1, dar în această etapă au evoluat doar Poli Timișoara și Gloria Buzău. Formația bănățeană a învins cu 2-0 pe Gloria și s-a apropiat la doar trei puncte de liderul Universitatea Craiova.


CASETĂ- Au evoluat echipele

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: D. Rusu – Buleică, Al. Băican, Lixandru, Copaci (Gîrbiță 66′) – Prejmerean (cpt.), Țegle (Chiorean 72′) – Cioiu (Bădăuță 66′) – Andr. Dragu, D. Paraschiv, Vl. Șerbănescu

Rezerve: Rob. Bodea – Ciul, Buia, Mitrică, Misarăș, Vulpe

Antrenor: Flavius Stoican

Universitatea Cluj: Muțiu – Dican, Andr. Răuță, Luchin (cpt.), Taub – Meșter (Sburlea 68′), I. Filip – Ribeiro, D. Acka, Nic. Pîrvulescu – Golan (Gavra 68′)

Rezerve: Gorcea – Chacana, Ogbu, Al. Pop, Ștefănescu, Laur. Rus, Negrean

Antrenor: Costel Enache

Ultimele Stiri
abonare newsletter