Sport

Dusko Vujosevic, dezamăgit de plecarea lui Șomăcescu în S.U.A.: „Agenții jucătorilor își văd doar propriul interes”

Dusko Vujosevic a părut deranjat de plecarea lui Tudor Șomăcescu în Statele Unite ale Americii și a dat vina pe impresari pentru această mutare.

 

 


Dusko Vujosevic a venit la Cluj-Napoca cu planuri mari pentru a dezvolta baschetul românesc și s-a implicat constat în ultimul an în cariera tinerilor din academie, dar și în viața echipei de seniori.

 


Tehnicianul sârb a fost prezent la conferința de presă premergătoare turneului de la Sibiu și a avut o serie de declarații surprinzătoare și cu o țintă clar: agenții de jucători. Vujosevic a dat impresia că plecarea lui Tudor Șomăcescu s-a făcut fără voia lui și crede că tânărul jucător a fost influențat de agenți.

„Unul dintre cei mai talentați români a plecat în Statele Unite ale Americii pentru a se dezvolta pe plan profesional. Eu personal îi doresc toate cele bune și mult noroc să ajungă unde trebuie pentru a-și atinge obiectivele. Din păcate, în multe țări mai puțin dezvoltate se întâmplă ca jucătorii să plece în străinătate. Nu cred că este cel mai bun lucru posibil, deoarece acest fenomen se întâmplă și în Serbia. Acest lucru se întâmplă doar din cauza agenților de jucători care au propriile interese. Eu nu îi respect pe acești oameni și această meserie, deoarece se gândesc în primul rând la ei și doar după la jucător. Cred că tinerii se pot dezvolta și în România. Nu pot să accept ca un om să fie agent, antrenor și conducător de club în același timp. Agenții de jucători nu ar trebui să mai spună că vor să ajute baschetul românesc, deoarece ei își văd doar propriul interes. Dacă tinerii jucători români pleacă în străinătate, iar cei mediocrii rămân să joace în Liga Națională, atunci baschetul românesc nu va progresa niciodată.”, a declarat Vujosevic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter