monitorulcj.ro Menu
Sport

Tudor Șomăcescu va evolua în Statele Unite ale Americii

Tudor Șomăcescu, 15 ani, va pleca în această săptămână în Statele Unite ale Americii pentru a-și continua cariera de baschetbalist la Liceul Sierra Canyon din Los Angeles.

Tudor Șomăcescu va evolua în Statele Unite ale Americii

 

 


Plecarea lui Șomăcescu trebuia să se producă doar în vară, însă tânărul baschetbalist a fost chemat mai repede de Liceul Sierra Canyon.  Șomăcescu este al doilea jucător de la U-BT Cluj care pleacă în această săptămână de la echipă după ce Gregory Vargas a fost nevoit să plece și el în Statele Unite ale Americii din cauza unor probleme de familie.
 

Șomăcescu a evoluat în acest sezon la echipa de seniori a celor de la U-Banca Transilvania Cluj. Tânărul jucător a fost adoptat rapid de jucătorii mult mai experimentanți și  a avut parte de o despărțire emoționantă.


„Am fost foarte emoționat. M-am atașat de colegii care m-au tratat ca pe unul de-al lor, deși am doar 15 ani. Echipa a fost ca a doua mea familie și îmi va fi dor de toți. Cea mai frumoasă amintire la U-BT este titlul câștigat la U-16, împotriva unei echipe pe care nu am mai bătut-o până atunci. Vreau să pun România pe harta baschetului și să arăt că se poate. Mă voi uita la meciurile lui U-BT de câte ori voi avea posibilitatea. Am vorbit și cu Dusko Vujosevic, cel care mi-a spus că o să fie foarte greu. Mi-a spus să am grijă pentru că acolo e un alt mediu și să am încredere în mine. Silvă (n.r. Mihai Silvășan) mi-a urat și el multă baftă are încredere în mine și știe că o să reușesc”. a declarat Tudor Șomăcescu.