Sport

Fanii lui „U” se revoltă după ce suporterul care a lovit un jandarm cu scaunul în cap primit 7 ani de închisoare:„Un alt episod de abuz de putere”

Reprezentanții Peluzei Șepcile Roșii au transmis un mesaj dur în urma condamânării pe care a primit-o suporterul care a lovit un jandarm cu un scaun în cap la meciul Universitatea Cluj - FC Hermannstadt.

Un jandarm a fost lovit de cu un scaun în cap de un fan la meciul Universitatea Cluj - FC Hermannstadt Un jandarm a fost lovit de cu un scaun în cap de un fan la meciul Universitatea Cluj - FC Hermannstadt

Universitatea Cluj a ratat anul trecut promovarea în prima ligă după un baraj pierdut în dublă manșă cu FC Hermannstadt. La meciul tur, disputat în fața a 25.000 de fani pe Cluj Arena, spiritele s-au încins după ce un fan a pătruns pe teren, iar forțele de ordine l-au imobilizat și l-au lovit în timp ce se afla la pământ.

Mai mulți ultrași au sărit atunci în teren și au provocat intervenția jandarmilor, însă totul avea să se transforme într-un adevărat teatru de război. Cel mai rău a ieșit un jandarm, neechipat, care a fost lovit cu un scaun în cap de unul dintre ultrași.


CITEȘTE ȘI:

Momentul în care jandarmul a fost atacat de fanii U Cluj. Lovit cu un scaun în cap-VIDEO

Suporterul a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare și trebuie să plătească jandarmului despăgubiri de 18.000 de euro. Sentința a fost dată de Tribunalul Cluj, dar nu este definitivă și, probabil, va fi atacată cu un apel.


Suporterii lui „U” Cluj, nemulțumiți de sentința dată de Tribunal

„Asistăm la un alt episod de abuze de putere și de „abuz de putere” de către Jandarmeria Română! Peluza Șepcile Roșii nu promovează și nu încurajează agresivitatea nefondată, iar astfel de gesturi nu aduc un beneficiu comunității pe care ne dorim sa o creștem în jurul simbolului mult iubit, „U”. Când un astfel de accident se petrece, este trist pentru tot orașul, inclusiv pentru noi.

Recent, verdictul absurd „Tentativă de omor”, primit de băiatul care a aruncat un scaun din peluză spre jandarmii înarmați până în dinți, iar accidental acel scaun a aterizat in capul singurului jandarm neînarmat, neprotejat de colegi și fără cască! Cum în numele lui Dumnezeu poți condamna un accident la tentativă de omor ?!


Peluza ȘEPCILE ROȘII va demara o campanie de sustinere a suporterului și vom recurge la toate mijloacele legale și disponibile pentru a face dreptate în acest caz!”, au transmis ultrașii de la Universitatea Cluj.

Citește și:


Bărbatul acuzat că a lovit un jandarm cu un scaun în cap, arestat preventiv

 

Suporterul care a lovit un jandarm cu scaunul la un meci al „U” Cluj va face închisoare. Cât va sta bărbatul după gratii?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter