Sport

Lovitură DURĂ pentru CFR Cluj! Comisia de apel a dat verdictul: INTERZIS la transferuri

Dan Petrescu și ai săi își pot lua gândul de la transferuri în această iarnă. Decizia Comisiei de apel poate fi atacată doar la TAS.

Lovitură DURĂ pentru CFR Cluj! Comisia de apel a dat verdictul: INTERZIS la transferuri Lovitură DURĂ pentru CFR Cluj! Comisia de apel a dat verdictul: INTERZIS la transferuri

Vineri, 20 decembrie, Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor a soluționat apelul formulat de Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârilor Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond – de sancționare a clubului pentru încălcarea cerințelor de monitorizare financiară, în timpul sezonului competițional 2019-2020, pentru care le-a fost acordată licența de participare la campionatul național Liga 1.

„Apelul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a fost respins și s-a menținut hotărârea instanței de fond de sancționare a clubului cu interzicerea legitimării jucătorilor până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinței, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate”, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, de Federația Română de Fotbal.


Decizia Comisiei de apel este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Arbitral de la Lausanne (TAS) în termen de 21 de zile. TAS va pronunța soluția până la data de 14 februarie 2020, conform Convenției Arbitrale încheiate între FRF și cluburile licențiate de Liga 1, decizia TAS fiind irevocabilă.

„Vom face apel la TAS și vom câștiga 100%. Vom cere în primă fază suspendarea de urgență a deciziei FRF. Noi am fost deja sancționați de UEFA pentru fair-play-ul financiar, am fost amendați cu 200.000 de euro și nu puteam să punem pe lista UEFA decat 21 de jucători, în loc de 23. Nu poate FRF să vină acum să ne dea o altă sancțiune.


Nu putem fi sancționați de două ori pentru același motiv! Asta este situația în România. Nu poți să faci un împrumut mai mare de 10 milioane de lei și să ai un aport de capital mai mare de 15 milioane. Cum să faci performanță în Europa cu banii ăștia, mai ales că noi venim din insolvență?”, a declarat președintele „feroviarilor”, Marian Copilu, pentru Gazeta Sporturilor.

De asemenea, apelul clubului Asociația Fotbal Club Astra a fost respins și s-a menținut hotărârea instanței de fond de sancționare a clubului cu deducerea a trei puncte din clasamentul sezonului aflat în desfășurare, pentru încălcarea articolului 61 bis. alin. 3 privind lipsa datoriilor financiare restante către asigurările sociale/ autoritățile fiscale/ actualizare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter