Sport

Falub, declarație de dragoste după victoria cu Petrolul: „Aici e casa mea, aici o să mor!”

Universitatea Cluj, echipă aflată într-o situaţie delicată, cu cinci înfrângeri în şase meciuri în primele șase etape, a reușit, vineri seară, prima victorie din acest sezon pe Cluj Arena.

Falub, declarație de dragoste după victoria cu Petrolul: „Aici e casa mea, aici o să mor!” Falub, declarație de dragoste după victoria cu Petrolul: „Aici e casa mea, aici o să mor!”

Și ce victorie! 4-0 cu Petrolul Ploiești, în condițiile în care formația pregătită de Flavius Stoican s-a anunțat la rândul ei, cel puțin la debutul noii stagiuni, că vrea promovarea. Deocamdată însă, mirajul Ligii 1 este un vis îndepărtat pentru ambele tabere. Gavra, la primul șut pe poartă al „studenților” (`51), Florescu, dintr-un penalty contestat vehement de gazde (`75), Taub (`85) și Burghele (`90+1), după gafe în lanț în defensiva „găzarilor” au adus victoria Universității, abia a doua din acest sezon.

„Am început meciul prost, am fost timoraţi, am făcut greşeli şi şi-au creat ocazii pe greşelile noastre. Am reuşit să echilibrăm jocul după pauză şi cred că am dominat noi jocul. Poate că diferenţa de scor este prea mare, dar victoria e meritată. În situaţia în care suntem noi, cam aşa se joacă meciurile. Trebuie să lupţi, să faci sacrificii şi să şti să suferi. Îi felicit pe jucători, pentru că astăzi (n.red. vineri) au arătat ca o echipă care vrea să câştige, după toată perioada asta. Dacă am câştigat ceva astăzi, am câştigat spirit de luptă”, a declarat Adrian Falub, la finalul jocului.


Flavius Stoican a declarat că echipa sa a dominat jocul, iar noul manager sportiv al Universității a glumit pe seama acestei declaraţii, ironizându-l pe fostul dinamovist. „Mă bucur, dacă ei au dominat jocul şi noi am câştigat cu 4-0, vă daţi seama când o să jucăm noi bine, sper să câștigăm mai clar!”, a replicat Falub, care le transmite suporterilor să aibă răbdare şi să rămână lângă echipă.

„Mă simt extraordinar aici, este casa mea, aici o să mor, sper, dacă ar fi o moarte frumoasă! A fost multă tensiune înainte de meciul acesta, lumea era neîncrezătoare, dar suporterii trebuie să înţeleagă că doar împreună cu ei putem să facem ceva. Aşa a fost echipa asta întotdeauna, fără suporteri este o echipă moartă. Dacă vor fi lângă noi, avem şansa să facem puncte. Eu le promit că o să fiu sincer cu ei, dar îi rog și pe ei să fie lângă noi, e foarte important! (…) Prioritar este să ieşim din zona retrogradării, pentru că apasă foarte greu zona unde eram. Jucam prost, era greu să obţinem puncte, nu era încredere. Sper să continuăm şirul victoriilor şi să ne gândim la altceva din iarnă, în iarnă este timp suficient să construieşti”, a punctat Adrian Falub.


„U” Cluj va juca marţi, de la ora 21:30, în Cupa României, cu „FC U” Craiova („Craiova lui Mititelu” din Liga 3), pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie. Falub nu va putea conta pe veteranul Dorin Goga şi nu este sigur că-l va putea folosi nici pe Cristian Gavra. „Noi n-avem soluţii! Am făcut 7 zile de antrenament cu 14 jucătorii, alţii nu avem. Sper să nu mai fie accidentări, Gavra să fie bine, dar Goga sigur nu va fi la Craiova”, a recunoscut Falub.

Ultimele Stiri
abonare newsletter