Sport

Au pierdut bătălia, nu și războiul! Slavia, victorie la limită în Gruia, penalty ratat de Omrani

CFR Cluj a fost învinsă la limită de Slavia Praga, scor 0-1, în meciul contând pentru manșa tur a play-off-ului UEFA Champions League. „Feroviarii” puteau smulge o remiză pe final, însă Billel Omrani a ratat dezamăgitor o lovitură de pedeapsă acordată după consultarea VAR.

Au pierdut bătălia, nu și războiul! Slavia, victorie la limită în Gruia, penalty ratat de Omrani Au pierdut bătălia, nu și războiul! Slavia, victorie la limită în Gruia, penalty ratat de Omrani

După un drum istovitor în tururile preliminare, cu peripluri din Kazahstan până în Scoția via Israel, răsplata clujenilor a sosit, în sfârșit, marți seară. Cu peste 15.000 de fani în tribune, în Gruia a răsunat din nou, după șapte ani de „secetă”, Imnul Champions League, amintind de vremurile în care Chelsea, Bayern sau Manchester United „descălecau” la Cluj-Napoca. Pe teren, „decimați” după pierderea de ultimă oră a „turnului de control” Vinicius, vișinii lui Dan Petrescu păreau totuși gata de prima bătălie din războiul cu Slavia pentru grupele Champions League.

Mai prudenți față de confruntarea cu Celtic, dar la fel de bătăioși, „feroviarii” au fost nevoiți să facă un pas în spate la presiunea cehilor, ușor mai periculoși în prima parte a jocului. Primul semnal l-a dat Olayinka, al cărui șut a fost reținut fără probleme de Arlauskis (`24). La doar câtea minute distanță, Țucudean putea da lovitura în Gruia, însă mingea prelungită de Djokovic până la golgheterul campioanei a fost respinsă miraculos de Kolar (`27). Iar cum în fotbal ocaziile se răzbună, cehii deschideau scorul peste doar un minut, prin Masopust, care l-a păcălit pe Arlauskis, punând excelent latul la o minge venită după un corner executat de Stanciu (`28).


Omrani, din salvator în erou negativ!

După un final tensionat de primă repriză, elevii lui Dan Petrescu au început mult mai deciși mitanul secund, nou-intratul Rondon țintind bara după o minge recuperată de Omrani (`51). Au urmat câteva minute de foc la poarta cehilor, suporterii simțind momentele bune ale favoriților, cerând chiar și asistența VAR, pentru prima oară pe tărâm românesc. Prima consultare a videoarbitrajului avea să vină la o cădere a lui Omrani, turcul Cüneyt Cakir arătând ferm spre punctul cu var. Din păcate pentru gazde, atacantul francez a executat lamentabil lovitura de pedeapsă, chiar pe centrul porții, Ondrej Kolar respingând fără prea mari emoții (`79).

Fără ocazii clare până în finalul partidei și scăpând printre degete șansa egalării în urma penalty-ului ratat de Omrani, CFR Cluj a cedat pentru întâia oară în acest sezon pe teren propriu, îngreunându-și misiunea pentru returul din Cehia. În pofida înfrângerii, „feroviarii” au arătat și momente bune de joc, care oferă speranță pentru returul de săptămâna viitoare de la Praga. La final, cu lacrimi în ochi, principalul marcator al campioanei din acest debut de sezon a fost ovaționat de public, un moment demn de atmosfera stelară de Champions League care a revenit, măcar pentru o seară, în Gruia.


CFR 1907 Cluj 0-1 Slavia Praga (0-1)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Spectatori: 15.196
Marcatori: - / Masopust 28
Cartonașe galbene: Djokovic 31, Bordeianu 45, Burcă 70 / Coufal 43, Soucek 87, Skoda 90
Arbitri: Cüneyt Cakir - Bahattin Duran, Tarik Ongun - Hüseyin Göcek (toți din Turcia)
Arbitri VAR: Mete Kalkavan, Ali Palabiyik (ambii din Turcia)
Delegat UEFA: Thibault de Gendt (Belgia)

CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis - M. Camora (cpt.), A. Burcă, M. Cestor, M. Susic - D. Djokovic, M. Bordeianu (O. Hoban 87), L. Aurelio (A. Păun 72) - B. Omrani, G. Țucudean (M. Rondon 46), C. Deac / Antrenor: Dan Petrescu


Slavia Praga (4-2-3-1)
O. Kolar - J. Boril, O. Kudela, D. Hovorka, V. Coufal - I. Traore (A. Kral 64), T. Soucek (cpt.) - P. Olayinka, N. Stanciu, L. Masopust (T. Holes 84) - M. van Buren (M. Skoda 68) / Antrenor: Jindrich Trpisovsky

Ultimele Stiri
abonare newsletter