Sport

Interesul pentru mutarea turneului WTA la Cluj, CONFIRMAT: „Suntem singurul oraș din România care poate organiza un astfel de eveniment!”

Ilie Năstase, cel mai bun tenismen român din istorie militează pentru mutarea turneului WTA la Cluj-Napoca. Emil Boc a confirmat interesul pentru turneul care, momentan, se dispută la București, la Arenele BNR.

Anul acesta, turneul WTA din Bucureşti se dispută între 15-21 iulie, fiind programat imediat după Roland Garros, cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari. Năstase susține că a vorbit deja cu primarul municipiului Cluj-Napoca pentru a facilita lucrurile.

„Depinde de tovarăşul guvernator (n.red. Mugur Isărescu) dacă ne lasă să jucăm acolo (n.red la Arenele BNR). Ar fi ideal să se joace la Cluj, am vorbit şi cu domnul Boc, ca să nu ne mai certăm. Cred că asta ar fi cel mai bine, să se joace în Cluj. Dacă se joacă în sală, au unde să joace, dacă se joacă afară, au la greu cluburi de tenis în Cluj. Dacă domnul ăsta (n.red. Isărescu) crede că Banca Naţională e a lui, să fie a lui. Şi noi suntem proşti să acceptăm asta!”, a spus, în urmă cu câteva zile, Ilie Năstase, la ProSport Live.


Acum, edilul admite că municipalitatea este interesată de varianta propusă de primul nr. 1 mondial din istoria tenisului masculin, motivând că orașul are toate resursele necesare pentru a organiza un astfel de turneu de mare anvergură.

„Noi suntem deschiși la orice posibilitate, variantă de a avea un astfel de turneu la Cluj, indiferent cine îl propune! Avem resursele, infrastructura necesară, Cluj-Napoca este singurul oraș din România care poate organiza un astfel de eveniment. Am purtat discuții cu mai multe persoane, sper să se concretizeze, deschiderea noastră este mare. Resursele publice sunt limitate, noi nu putem aloca din bani publici pentru a premia jucătorii, putem asigura însă logistica. Dar premiile nu le putem acorda din bani publici, așa cum nu sunt de acord să asigurăm din bani publici salariul lui Messi, de exemplu”, a precizat edilul, la o emisiune radio.

Ultimele Stiri
abonare newsletter