Sport

U-BT Cluj revine de la o diferenţă de 16 puncte şi câştigă primul meci cu Steaua

U-Banca Transilvania Cluj a câştigat primul meci din play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet împotriva celor de la CSA Steaua, scor 72-64 (19-18, 16-23, 23-14, 14-9).

Formaţia antrenată de Mihai Silvăşan a făcut două sferturi  şi jumătate extrem de slabe, însă a revenit pe final şi a reuşit o victorie la un ecart considerabil. Clujenii au fost conduşi la un moment cu 16 puncte, 53-37, în sfertul al treilea, dar au revenit după un parţial de 15-0 şi au intrat cu un avantaj de trei puncte în ultimul sfert.

Dykes şi compania au menţinut în permanenţă un ecart de cel puţin două posesii în ultimul sfert, în special datorită unui joc excelent reuşit de Kyndall Dykes şi Jason Washburn. Fundaşul american a izbutit 18 puncte, 7 recuperări şi 5 pase decisive, în timp ce Washburn a încheiat cu 15 puncte şi 15 recuperări, fiind la unul dintre cele mai bune meciuri în tricoul clujenilor.


U-Banca Transilvania Cluj a reuşit astfel primul succes în play-off şi rămâne în continuare favorită la calificarea în semifinale. Meciul al doilea se joacă tot la BT Arena, pe 26 aprilie, în timp ce meciul trei este programat pe 1 mai la București.

Etichete: steaua u-bt cluj
abonare newsletter