Sport

Răzvan Burleanu, la Cluj-Napoca: „Vrem să contribuim la calitatea vieții!” A fost lansată înscrierea pentru biletele la EURO 2020! Cum poți fi voluntar la turneul final?

Prezent la Cluj-Napoca cu prilejul meciului dintre naționalele României și Insulelor Feröe, președintele Federației Române de Fotbal a dezvăluit primele detalii despre EURO 2020, cel mai important eveniment sportiv organizat vreodată în România.

La întâlnirea cu presa clujeană au fost prezenți și Florin Șari, managerul proiectului EURO 2020, dar și foștii internaționali Lucian Sânmărtean, respectiv Miodrag Belodedici, ambasadorul EURO 2020 la București. Ediția cu numărul 16 a turneului final – jubiliară, la 60 de ani de la primul eveniment – se va desfășura între 12 iunie-12 iulie 2020, în 12 orașe din 12 țări diferite. Unul dintre acestea este Bucureștiul, pe Arena Națională urmând să se dispute trei jocuri din faza grupelor și o partidă din optimile de finală.

EURO 2020, prilej de îmbunătățire a infrastructurii

Campionatul European de Fotbal este al treilea cel mai important eveniment sportiv din istoria mondială, după Campionatul Mondial și Jocurile Olimpice. De asemenea, tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor la EURO 2020, care va avea loc în data de 30 noiembrie, la București, este cel mai important eveniment non-sportiv din cadrul turneului final, susține Burleanu. Tocmai de aceea, acest moment important trebuie să reprezinte un prilej excelent pentru poziționarea țării într-un rol important pe scena diplomației sportive, afirmă președintele FRF.


„Sper că această misiune în jurul Campionatului European să nu se oprească imediat după ce se vor sfârși meciurile. Având această oportunitate de a găzdui evenimentul, ne uităm nu doar la organizarea propriu-zisă a celor patru meciuri, ci și la cum putem să implicăm activ românii care își doresc să ia parte din această experiență unică. Un alt lucru asupra căruia aș vrea să insist, este acel aspect care ne va permite să dezvoltăm infrastructura stadioanelor. Trebuie să ne folosim de acest prilej pentru a face un salt uriaș în infrastructură. [...] Pe lângă cea sportivă, ne interesează și infrastructura generală. Obiectivul pe care îl avem este să contribuim la calitatea vieții”, a declarat Răzvan Burleanu, punctând că EURO 2020 ar trebui să lase o moștenire vizibilă țării.

40 de clujeni în echipa de voluntari FRF

Managerul voluntarilor EURO 2020, Diana Pirciu a dezvăluit că din cei peste 250 de oameni înscriși în echipa de voluntariat a FRF – „Team behind the Team” – nu mai puțin de 40 de voluntari sunt clujeni. Aceasta a explicat apoi condițiile care trebuie îndeplinite pentru înscrierea în echipa de voluntari EURO 2020: vârsta minimă 18 ani, cunoașterea limbii engleze și disponibilitatea de a fi la București pe perioada turneului. Până în prezent, circa 1.600 de persoane și-au manifestat deja interesul de a pune umărul la organizarea Campionatului European, odată cu preînregistrarea pe site-ul Federației.


„Din cadrul echipei Team behind the Team fac parte 40 de clujeni, îi salut cu această ocazie pe studenții Universității Babeș-Bolyai care sunt alături de noi de fiecare dată când venim cu echipa națională de fotbal feminin și masculin. Îi invit să facă parte și ei din cel mai important eveniment fotbalistic din ultimii 35 de ani. Știu că la Cluj-Napoca se organizează multe evenimente de mare calitate, experiența acestora va fi benefică pentru noi la EURO 2020”, a declarat Diana Pirciu, precizând că există în acest moment 27 de roluri distincte pentru cei care vor dori să facă voluntariat. În iunie se va lansa aplicația UEFA cu ajutorul căreia cei interesați se vor putea înscrie oficial la program.

Procesul de înscriere pentru bilete a fost lansat la Cluj

Iubitorii fotbalului se pot înscrie de marți pe website-ul UEFA pentru a-și exprima intenția de a cumpăra bilete la meciurile de la EURO 2020. Alexandru Cândea, managerul de ticketing al proiectului EURO 2020 la București, a dezvăluit că biletele pot fi cumpărate exclusiv de pe site-ul UEFA, începând cu data de 12 iunie 2019. Până atunci, doritorii își pot deschide contul de utilizator pe site-ul UEFA pentru a-și exprima intenția. Pornind de la premisa că numărul solicitărilor va fi mult mai mare decât numărul tichetelor puse la bătaie, se va organiza ulterior o loterie online. În prima fază, care durează până în data de 12 iulie 2019, se vor pune în vânzare un milion de bilete, restul de până la 3 milioane urmând a se comercializa la sfârșitul anului, după ce se cunosc echipele calificate la turneul final. A treia șansă va fi în aprilie 2020, iar ultima opțiune va fi în mai 2020. Prețul tichetelor de acces va fi similar cu cele de la precedentul turneul final din Franța, spun reprezentanții FRF.

Ultimele Stiri
abonare newsletter