Sport

Bogdan Lobonț, discurs demn de un adevărat lider: „De ce pornim mereu de la părțile negative?”

Cu toate că a pierdut primele două puncte pe banca Universității după remiza albă cu FC Argeș, fostul internațional privește partea bună a lucrurilor, inclusiv după eșecul României în Suedia, 1-2.

La scurt timp după încheierea derbyului cu piteștenii, 0-0, tehnicianul „studenților”, ajuns la al șaselea meci fără înfrângere, a oferit un interviu inedit, punctând problemele de mentalitate cu care se confruntă românii. Lobby și-a lăudat elevii pentru determinarea cu care au gestionat eliminarea timpurie a lui Goga, venită spre sfârșitul primei reprize al partidei de pe Cluj Arena.

„Eu nu înțeleg un singur lucru, de ce se pleacă tot timpul de la partea negativă? De ce nu se vede realitatea? Realitatea este punctul pe care l-am obținut. Noi, ca nație, suntem obișnuiți să plecăm din start cu negativitatea la statusul absolut. Băieții au făcut o partidă extraordinară în 10 oameni, au demonstrat personalitate, atitudine, curaj. Au aplicat tot ce le-am cerut, încă din momentul în care am preluat echipa. Bravo lor, sunt pe strada bună! Sunt partide dificile, contra unor adversari care vor să câștige, de aceea este fotbalul atât de frumos”, a declarat Lobonț.


„Pisica” nu zgârie arbitrajul

Deși brigada de arbitri condusă la centru de Cătălin Buși a avut un rol decisiv în deznodământul partidei, unul urât, fragmentat și lipsit de spectacol, tânărul antrenor al „șepcilor roșii” admite că atenția echipei sale trebuie să se îndrepte spre dezvoltarea jocului, nu spre problemele de arbitraj. Lobonț susține că are încredere maximă în jucătorii Universității și că jocul echipei va arăta, în sfârșit, așa cum își imaginează fostul portar.

„Nu comentez arbitrajul! Sunt și ei oameni ca noi, toți facem greșeli, primul care face greșeli sunt eu. Greșeala o văd ca pe un moment de creștere, nu am de ce să comentez arbitrajul, atenția noastră trebuie să se îndrepte spre cu totul alte lucruri. Lucrăm în fiecare zi, suntem cu toții conștienți că trebuie să ne îmbunătățim la toate capitolele, doar așa creștem. Sunt convins că, într-o zi, o să jucăm așa cum vreau eu și cum văd eu fotbalul. Zi de zi muncim să devenim tot mai buni, este strada pe care mergem noi. Până sâmbătă (n.red. la derbyul cu Petrolul) mai este timp destul, vom vedea cum abordăm partida de la Ploiești, avem tot timpul la dispoziție să pregătim meciul așa cum trebuie”, a precizat Lobonț.


Îndemn la susținere, încredere și pozitivism

În pofida debutului cu stângul în campania de calificare pentru EURO 2020, fostul internațional vede și în acest caz partea bună a lucrurilor. Este convins că elevii lui Cosmin Contra au avut numai de învățat din înfrângerea de la Stockholm și sunt pregătiți 100% pentru duelul din Gruia de mâine seară cu Insulele Feröe.

„Iar din păcate, iar pornim de la negativism? Trebuie să pornim de la ce a fost pozitiv, de la a doua repriză pe care au jucat-o băieții la Stockholm! Trebuie susținuți, pentru că au calități extraordinare, au personalitate. Noi mereu când câștigăm împotriva unei echipe, ori că au jucat ei cu a doua echipă, ori că au fost slabi, nu ne uităm la calitățile pe care le avem noi, la ce avem mai bun, niciodată! Asta mă doare, în loc să-i ajutăm, să-i încurajăm, pentru că fac sacrificii... trebuie să ne schimbăm cu toții modul de gândire. Desigur, dacă vrem să ajungem acolo unde ne dorim, dacă nu, o să ne uităm doar la ce nu facem bine. Fiecare este liber să analizeze cum dorește, eu îl cunosc foarte bine pe Cosmin (n.red. Contra), nu știu ce strategie a abordat pentru meciul cu Suedia, pot spune doar ce am văzut în teren și mi-a plăcut foarte mult a doua repriză! Acesta este drumul, de aici trebuie să pornim, de la acea a doua repriză, sunt convins că-i va alege pe cei mai buni, pe cei mai apți pentru meciul cu Insulele Feröe”, este de părere Bogdan Lobonț.


Meciul România - Insulele Feröe, în a doua etapă a preliminariilor EURO 2020, se va juca la Cluj-Napoca, marți, de la ora 21:45, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu (CFR). Până duminică s-au vândut deja 10.000 dintre cele 12.000 de bilete scoase la vânzare, la ora meciului existând șanse foarte mari ca arena din Gruia să fie plină.

abonare newsletter