Sport

Derby doar cu numele! ”U” Cluj, remiză albă cu FC Argeș după o repriză jucată în 10 oameni

FC Argeș a oprit seria de victorii a lui Bogdan Lobonț pe banca Universității, însă fostul internațional rămâne neînvins la cârma "șepcilor roșii".

Partida a început cu un moment de reculegere în memoria lui Radu Țenter și a fostului nostru coleg, Dan Porcuțan.

După un prim șut pe poartă al lui Pîrvulescu, reținut fără probleme de Nicușor Grecu (`3), FC Argeș a venit cu o replică pe măsură, reușind să marcheze prin Buhăescu după un corner executat de pe partea dreaptă de Florescu (`15). În mod eronat, tușierul a ridicat fanionul, spre exasperarea lui Valentin Năstase, noul antrenor al piteștenilor după demisia lui Emil Săndoi. După un joc crâncen, fără ocazii clare la ambele porți, cu excepția unui șut de la distanță al lui Alexandru Coman (`32), respectiv o încercare timidă de la mare distanță a lui Goga (`40), cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, 0-0. ”U” Cluj cu un om mai puțin, după ce Goga a fost eliminat destul de ușor în urma unei mâini care l-a atins în zona feței pe Turda (`42).


După ce le-a refuzat piteștenilor golul din prima repriză, acordând apoi mult prea ușor cartonașul roșu căpitanului de echipă al gazdelor, "centralul" oltean părea să încline tot mai mult balanța în favoarea Argeșului. La o intervenție similară cu cea a lui Goga, Năstăsie a scăpat doar cu un cartonaș galben (`63). Joc închis a doua parte a jocului, pragmatic de partea Universității, fără rezultate notabile de partea oaspeților, presărat cu dese întreruperi de joc și cu un scor la fel de urât precum jocul de pe teren: 0-0.

În urma rezultatului de astăzi, Universitatea Cluj ratează șansa de a prelua fotoliul de lider, ocupat în continuare de Sportul Snagov (59 de puncte). "Studenții" rămân pe locul trei, la două puncte de ilfoveni și așteaptă derbyul de la Ploiești cu Petrolul.


Universitatea Cluj - FC Argeș Pitești (0-0)

Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca
Spectatori: 5.628
Cartonașe galbene: Pîrvulescu (`57), Axente (`58), Coman (`80), Taub (`87) / Turda (`60), Năstăsie (`63)
Cartonașe roșii: Goga (`42) / -
Arbitri: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) - Damian Antal, George Bogdan Duță (ambii Bacău) / Cristian Codrea (Baia Mare)
Observatori: Iulian Spătaru (Timișoara), Adrian Petre (Buzău)

Universitatea Cluj (3-4-1-2)
C. Dur-Bozoancă - T. Căpușă, O. Abrudan, D. Berci - Al. Coman (R. Greu `87), G. Giurgiu, L. Sepsi (N. Janos `80), C. Taub - D. Goga (cpt.) - N. Pîrvulescu, M. Axente (M. Coman `67)
Antrenori: Bogdan Lobonț & Adrian Iencsi


FC Argeș Pitești (4-3-3)
N. Grecu - C. Tofan, V. Vișa, I. Turda, R. Hreniuc - M. Șerbănică, M. Florescu, M. Panait (R. Costin `90+1) - A. Buleică (R. Enceanu `86), I. Năstăsie (V. Gheorghe `70), V. Buhăescu (cpt.)
Antrenor: Valentin Năstase

Ultimele Stiri
abonare newsletter