Sport

Meci mare pe Cluj Arena la început de 2019. Naționala României va întâlni Georgia la rugby

Debutul anului 2019 înseamnă pentru naționala de rugby a României și startul în principala competiție a sezonului, Rugby Europe International Championship (REIC).

În această ediție a REIC, România va disputa trei meciuri pe teren propriu și două în deplasare, la Madrid si Bruxelles, primul meci disputat pe teren propriu având loc pe stadionul Cluj Arena.

Federația Româna de Rugby a primit confirmarea din partea oficialilor arenelor unde urmează să se dispute meciurile Stejarilor. Astfel, România va disputa la Cluj, pe Cluj Arena, meciul împotriva Georgiei, de pe 9 februarie, și la Botoșani, pe Stadionul Municipal, meciurile cu Germania și Rusia, de pe 16 februarie, respectiv 9 martie. Ora de începere a partidelor este 14:00.


Sezonul 2019 al REIC va începe pe 9 februarie, când Stejarii vor înfrunta deținătoarea trofeului, Georgia, cele două echipe întâlnindu-se în premieră pe Cluj Arena. România a mai jucat pe acest stadion și în sezonul 2018 al REIC, când a întâlnit Germania (85-6) și Rusia (25-15).

Apoi naționala de rugby se va deplasa la Botoșani, după 8 ani. Ultimul meci de rugby international jucat acolo, pe Stadionul Municipal, a fost în iunie 2010. Este vorba de partida din prima faza a recalificărilor la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda 2011, când Stejarii s-au impus în fața Ucrainei cu scorul de 61-7.


Meciurile României în Rugby Europe Championship 2019:
9 februarie, Cluj (Cluj Arena)
România - Georgia

16 februarie - Botoșani (Stadionul Municipal)
România - Germania


3 martie - Madrid
Spania - România

9 martie - Botoșani (Stadionul Municipal)
România - Rusia


17 martie - Bruxelles
Belgia - România

abonare newsletter