Sport

România a câștigat meciul cu Lituania dar încă tremură în fața calificării

Naţionala de fotbal a României a învins fără drept de apel formaţia Lituaniei, cu scorul de 3-0 (1-0), sâmbătă seara, în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, cu porţile închise.

România, care păstrează şanse teoretice de a câştiga grupa, s-a impus prin golurile marcate de George Puşcaş (7), Claudiu Keşeru (47) şi Nicolae Stanciu (65).

Tricolorii au dominat meciul de la un capăt la altul, având şi o bară, în timp ce raportul şuturilor pe poartă a fost de 8-0.


Surprinzător, balticii au ratat prima ocazie a partidei, după doar 28 de secunde, când Sirgedas a trimis cu capul pe lângă poartă.

România a urcat pe locul secund după acest succes şi va juca un meci decisiv pentru această poziţie, marţi, la Podgorica, cu Muntenegru. România poate continua lupta pentru calificare la EURO 2020 şi din postura de ocupantă a locului secund în grupa din Liga Naţiunilor, dacă Serbia se va califica direct la Campionatul European în urma preliminariilor.


În acest moment, România are nevoie ca Serbia să se încurce cu Lituania pe teren propriu şi de o victorie în Muntenegru.

Pentru locul 2 în grupă, România şi-a ajustat şansele foarte mult. Naţionala lui Contra poate remiza în Muntenegru şi îşi poate astfel asigura poziţia secundă în clasamentul grupei.


România are şanse bune dacă obţine măcar un punct în Muntenegru să fie şi între echipele de pe locul 2 cu cel mai bun punctaj. O victorie ar creşte şi mai mult şansele tricolorilor de a se clasa între cele mai bune echipe de pe locul 2. De ce e important acest detaliu?

Pentru că cele mai bune două echipe de pe locurile 2 din Liga C, alături de ultimele patru echipe din Liga B şi evident de locurile 1 din Liga C vor rămâne în urna a treia valorică pentru preliminariile Euro 2020, ceea ce automat se poate traduce prin şanse mai mari de calificare.


În cazul în care  România pierde în Muntenegru, naţionala termină pe poziţia a treia şi ratează şansa de a participa la barajul Ligii Naţiunilor

Lituania, care va juca marţi contra Serbiei, la Belgrad, a retrogradat în Liga D, ultimul eşalon valoric al Ligii Naţiunilor, în urma înfrângerii de la Ploieşti.


Clasamentul celor mai bune echipe de pe locul 2 în Liga C:
1. Bulgaria 7p.
2. Grecia 6p.
3. România 3p.
4. Scoţia 0p.

Ultimele Stiri
abonare newsletter