Sport

Premieră în România, la Cluj se va înființa liga școlară de baschet Jr. NBA

NBA și Federația Româna de Baschet au demarat un parteneriat pentru înființarea unei ligi școlare Jr. NBA în România, pentru băieți și fete în vârstă de 10-11 ani.

Liga Jr. NBA România va avea loc între școlile primare din Cluj-Napoca, unde fiecare echipă va reprezenta una dintre cele 30 de echipe NBA și va primi tricouri personalizate ale formației NBA pentru jocurile lor.

Jr. NBA, programul global de baschet pentru tineri, băieți și fete, transmite abilitățile de baza, precum și valorile de bază ale jocului de baschet la nivel local, în efortul de a contribui la creșterea și îmbunătățirea experienței baschetbalistice pentru tineri, antrenori și părinți.


După modelul NBA, echipele vor fi împărțite în două conferințe (Est și Vest) și șase divizii. Liga va avea loc în perioada octombrie-decembrie, cu primele opt echipe din fiecare conferință calificate pentru Play-Off. Primele două echipe din fiecare conferință se vor întâlni apoi în finalele ligii pentru a determina prima echipă campioană a Jr. NBA League România.

Folosind ca vector de promovare NBA, liga va încuraja valorile Jr. NBA, dintre care munca în echipă, respectul, determinarea și implicarea socială cu ajutorul meciurilor din cadrul Jr. NBA League, a evenimentelor Jr. Draft și a finalelor ligii, precum și a clinicurilor Jr. NBA.

Etichete: copii baschet NBA
abonare newsletter