Sport

Au pedalat în Munții Apuseni pentru copiii din satele izolate

20 de copii din comunități izolate din Munții Apuseni vor primi biciclete noi, cumpărate din donațiile strânse în cadrul celei de-a cincea ediții a evenimentului Liberty on Bike, organizat la sfârșitul săptămânii trecute de asociația sportivă Tura de Noapte ți parteneri.

Competiția a reunit, în cele trei zile, cicliști amatori și profesioniști care au pedalat pe cele mai frumoase șosele din zonele montane ale Clujului.

În urma edițiilor din anii trecuți, alte 30 de biciclete au ajuns la copii care locuiesc în sate greu accesibile din Munții Apuseni și ajung cu greu la școală.


Liberty on Bike 2018 a adus la startul celor trei competiții peste 130 de bicicliști amatori și profesioniști, mai mulți decât la ediția precedentă.

Peste 50 de bicicliști din întreaga țară au pedalat, sâmbătă, pe cei 35 de kilometri ai Gentlemen’s Race, desfășurată pe șoseaua de legătură Apahida - Vâlcele fiind o probă, așa cum îi spune numele, de eleganță și de respect între cicliști și participanții la trafic.


La fel de mulți cicliști au participat și în ultima zi, duminică, la proba de anduranță, unde au luat startul 7 echipe și 13 participanți individuali la Gran Fondo Beliș, un traseu de 120 de kilometri, cu pante de până la 20%, realizat cu scopul de a descoperi peisajele minunate din zona Beliș.

Sexul frumos a fost reprezentat de o echipă de fete care au dovedit că nu doar băieții știu că pedaleze.


Dan Koblicska, reprezentantul asociației sportive Tura de Noapte,  a declarat că acest eveniment este realizat pentru a descoperi zone inedite și că așteaptă ca bicicletele să fie oferite copiilor.
„Prin cele trei competiții din cadrul Liberty on Bike ne adresăm tuturor pasionaților de ciclism, fie că merg cu bicicleta la serviciu sau descoperă zone inedite ale țării pe două roți. Anul acesta am avut în total peste 130 de participanți, iar vremea a ținut și ea cu noi. Urmează să pregătim bicicletele și să le ducem copiilor în prima parte a lunii octombrie, cu sprijinul partenerilor de la CERT”, a declarat Dan Koblicska.

Liberty on Bike este o competiție care încurajează mersul cu bicicleta ca parte a unui stil de viață sănătos și se desfășoară anual, în luna septembrie, începând cu anul 2014, în acest an ajungând la ediția a 5-a.


Tura de Noapte este un club de ciclism amator care organizează și participă la evenimente și ieșiri pe bicicletă în zona Clujului. Grupul promovează și apreciază respectul în trafic, indiferent de motorizare sau de numărul de roți, și încurajează un stil de viață sănătos.

abonare newsletter