Sport

Polonezul Piotr Sobolewsky este noul antrenor al echipei de volei masculin Universitatea Cluj

Echipa de volei masculin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj are un nou antrenor, în persoana polonezului Piotr Sobolewsky. Născut la 10 iunie 1986 la Starogard Gdański, Piotr se ocupă de pregătirea voleibaliștilor universitari încă de două săptămâni.

Deși tânăr, tehnicianul are peste 10 ani de experiență ca antrenor secund la echipele naționale, alături de antrenori mari, precum Mariusz Sordyl, care a fost și la campioana Remat Zalău în sezonul 2011-2012.

Bogdan Ungureanu, managerul echipei de volei masculin, a declarat că noul antrenor cândește altfel antrenamentele și speră ca echipa să se ridice la nivelul așteptărilor antrenorului.
„Piotr a început lucrul la echipă de circa două săptămâni, perioadă în care am dorit să observ modalitatea în care interacționează și antrenează băieții. Pot să spun că după aceste două săptămâni sunt convins că am reușit să aducem la echipă un antrenor cu adevărat profesionist, cu metode diferite de antrenament și care gândește la un alt nivel voleiul. L-am văzut determinat să facă performanță la Cluj, dacă echipa se va ridica la nivelul așteptărilor și dorințelor lui, într-adevăr vom fi altfel anul acesta”, a declarat Bogdan Ungureanu.


Noul antrenor, Piotr Sobolewsy, a afirmat că își dorește să construiască o relație bună cu jucătorii.
„Vreau să construiesc o relație foarte bună cu ei, bazată pe încredere și să știe că toți sunt importanți în această echipă, că fiecare are impact asupra ei și a meciurilor, chiar și doar cu un singur punct și toți vor trebui să-și asume responsabilitatea. Sunt adeptul responsabilității colective, iar această regulă trebuie să fie la toate echipele sportive de la toate disciplinele”, a afirmat Sobolewsy, pentru site-ul u-cluj.ro.

Piotr Sobolewsky a fost antrenor secund la echipele naționale de băieți U20 și U23 din Polonia, a colaborat timp de șase ani cu antrenorul echipei naționale feminine, cea mai multă experiență având de la echipele naționale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter