Sport

CFR Cluj învinge Universitatea Craiova, iar Mihai Stoica ironizează, din nou, formația din Gruia

CFR Cluj a învins-o pe CS Universitatea Craiova cu scorul de 2-1 (1-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a noua a Ligii I de fotbal.

Arbitrul Adrian Comănescu a acordat câte un penalty fiecărei echipe, ambele foarte ușor, argentinianul Juan Culio (40) marcând pentru gazde, iar brazilianul Gustavo (81), pentru oaspeți. Diferența a fost făcută de golul senegalezului Ibrahima Balde (64), venit după o gafă uriașă a portarului Nicolae Calancea.

La penalty-ul acordat clujenilor, în urma unui duel între Tiago Ferreira și Ciprian Deac, Comănescu i-a acordat cartonaș galben portughezului, dar a revenit peste câteva minute, chiar înainte de executarea loviturii de pedeapsă, și i-a arătat cartonașul roșu.


Penalty-ul dictat pentru oaspeți a venit în urma unui duel între Mario Camora (CFR) și Andrei Burlacu (CSU Craiova).

CSU Craiova, care a suferit prima sa înfrângere din acest campionat, a avut o bară, prin Alexandru Mitriță (42), din lovitură liberă.


Antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, a fost trimis în tribună în min. 30, pentru proteste.

Directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, ironizează echipa CFR Cluj printr-un mesaj postat, duminică seară, pe Facebook, notând că formaţia clujeană nu a beneficiat de nicio eroare a arbitrilor în ultimele două săptămâni, deoarece a fost pauză competiţională. El a semnalat într-un alt mesaj penaltiul primit de clujeni la meciul cu CSU Craiova: "A revenit în forţă CFR".


"Exagerăm. Două săptămâni, cfr, viitoarea campioană impusă, n-a beneficiat de nicio eroare a arbitrilor. Sigur, a fost pauză competiţională, dar orişicât...", a scris Mihai Stoica.

Stoica a mai postat un mesaj duminică seară, după ce echipa CFR Cluj a primit penalti la partida cu CSU Craiova: "A revenit în forţă cfr! E normal să-i arbitreze celebrul şi experimentatul Comănescu. E ţinere reciprocă, boss... P.S. Noi, penibili cum am fost, am avut penalty clar la 0-0."


Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, duminică, după meciul cu CSU Craiova, scor 2-1, că penaltiul de care a beneficiat formaţia sa a fost unul clar, iar eliminarea lui Tiago Ferreira a fost corectă.

"A fost un meci foarte foarte greu. Am abordat puţin mai defensiv, să jucăm pe contraatac pentru că nu ne permiteam să lăsăm spaţii celor trei jucători de atac pe care îi compar cu cei de la Napoli, păstrând proporţiile. Prima repriză până la bara lui Băluţă am avut noi cinci ocazii şi ei niciuna. Am controlat jocul din punct de vedere tactic. Am văzut faza penaltiului, ăla este penalti şi cartonaş roşu indiferent ce aţi spune. După ce am dat golul nu prea am mai jucat bine. Pe final clar nu a fost penalti şi am riscat chiar să pierdem două puncte importante. Echipa mai bună a câştigat, echipa care a avut mai multe ocazii a câştigat. În repriza a doua noi nu am mai jucat aşa bine şi aici m-a deranjat puţin echipa. Foarte multe echipe ajutate până acum şi nu spune nimeni. Penaltiul a fost foarte clar, mă duc până în pânzele albe. A fost ca lumina zilei", a spus Dan Petrescu la Digi Sport.


El a precizat că a fost trimis în tribună de Adrian Comănescu deoarece a ieşit din spaţiul tehnic în mod repetat.

Referitor la speculaţiile cu privire la o eventuală venire a sa la echipa naţională, Dan Petrescu a spus că nu a fost contactat de nimeni de la federaţie. "Pe mine nu m-a sunat nimeni, nu m-a contactat nimeni. Dacă mă va suna veţi şti sigur răspunsul meu, în niciun caz nu voi lua nicio decizie fără acordul clubului CFR".

CFR 1907 Cluj — CS Universitatea Craiova 2-1 (1-0), stadion ''Dr. Constantin Rădulescu'' — Cluj-Napoca

Au marcat: Juan Culio (40 — penalty), Ibrahima Balde (64), respectiv Gustavo Di Mauro Vagenin (81 — penalty).

Cartonaș roșu: Tiago Ferreira (CSU Craiova, 37).

Arbitru: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); arbitri asistenți: Vasile Marinescu, Mircea Mihail Grigoriu (ambii din București); arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Pitești) 

Ultimele Stiri
abonare newsletter