Sport

Oficial! FRF schimbă sistemul de joc

În cadrul Comitetului de Urgență, Federația Română de fotbal a înlocuit regula cu trei schimbări, adoptând maxim patru schimbări în timpul unui meci.

”În faza națională, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata jocului. În sezonul 2017-2018 este permisă efectuarea unei a 4-a înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare. Modificarea a fost efectuată după ce FIFA, prin intermediul IFAB, a ales Federația Română de Fotbal să testeze sistemul cu patru înlocuiri, așa cum și în Anglia, începând din acest sezon, în unele competiții, se va testa sistemul ABBA de executare a loviturilor de departajare, sistem ce a fost testat deja la Campionatul European Under 17 din Croația.” informează FRF.

Cea de patra schimbare trebuie să fie obligatorie efectuată în reprizele de prelungire, cu condiția ca celelalte trei schimbări să fi fost efectuate în timpul regulamentar de joc. Această regulă a fost deja aplicată la Campionatul European sub 17 din Croația.

Etichete: fotbal regulament frf
abonare newsletter