Sport

Vlad Moldoveanu, U-BT Cluj: ”Abia aștept să văd Sala Polivalentă plină!”

Căpitanul echipei naţionale de baschet seniori a României şi jucător la U-BT Cluj, Vlad Moldoveanu vorbeşte despre baschetul românesc şi despre competiţiile internaţionale, într-un interviu pentru u-bt.ro.

Vlad Moldoveanu, U-BT Cluj: ”Abia aștept să văd Sala Polivalentă plină!” Vlad Moldoveanu, U-BT Cluj: ”Abia aștept să văd Sala Polivalentă plină!”

Reporter: Deși ești prezent de mulți ani la lotul național, întrucât nu ai evoluat până acum în campionatul intern, fanii baschetului românesc nu te cunosc prea bine. Ca să micșorăm puțin distanțele, spune-ne care este porecla ta?
Vlad Moldoveanu: Sincer, nu prea am nicio poreclă. În America mi se mai spunea ”Vlad the Impaler”, după aceea în Italia ”Il Conte” și cam atât. Toate legate, evident, de Dracula :)

Rep.: Ești printre foarte puținii baschetbaliști români care au evoluat în ultimii ani la cel mai înalt nivel în Europa, în Euroligă. La televizor e spectaculoasă această competiție, cum se simte în teren?
V.M.: E o competiţie puternică, una care te solicită la maxim fizic și psihic. Refacerea după un meci de Euroligă este câteodată chiar mai lungă de 24 de ore. Uzura psihică și fizică este foarte mare, deoarece orice greșeală se plătește la acel nivel și scoutingul și pregătirea ficărui meci trebuie făcută până la cel mai mic detaliu.


Rep.: A apărut în acest sezon, ca urmare a diferendului FIBA - Euroleague, Basketball Champions League, o competiție la care și echipa noastră va lua startul. Cum ți se pare nivelul acestei întreceri?
V.M.: Din punctul meu de vedere este cel puțin egală cu EuroCup, în special acum, cu trecerea lui AEK Atena, Stelmet și Partizan în BCL. Sunt sigur că vor mai fi câteva echipe care vor părăsi EuroCup pentru BCL. Este o competiție nouă, dar care a intrat foarte puternic pe piață.

Rep.: Ești cu lotul național al României în pregătiri pentru EuroBasket 2017. Ce rezultate crezi că poate obține țara noastră la competiția continentală?
V.M.: Sper să prindem o grupă frumoasă și grea, dar să trecem de ea.


Rep.: În această perioadă, toată suflarea baschetbalistică mondială este cu ochii pe întrecerea de la Rio. Cum ți se pare concursul olimpic de baschet? Au fost deja câteva surprize...
V.M.: Mă așteptam la mai mult de la americani. Mi se pare că se joacă cu focul. Australia și Serbia au echipe foarte bune, care se bazează pe un joc colectiv foarte bun. Spania nu a inceput cu dreptul, dar se pare că s-a descătușat la meciul cu Lituania. Vom avea faze finale foarte interesante.

Rep.: Ai efectuat deja o serie de antrenamente în Sala Polivalentă și câteva jocuri amicale ale naționalei. Având în vedere că Polivalenta va găzdui o grupă a EuroBasket 2017, cum ți se pare noua ta casă?
V.M.: Este o sală superbă, în care ai toate condițiile necesare performanței și abia aștept să văd Sala Polivalentă plină!


Rep.: Ne mândrim cu cea mai mare medie de spectatori în campionat în ultimii ani, sezonul trecut am fost foarte aproape să umplem toate cele peste 7.000 de locuri ale Polivalentei. Ce le transmiți fanilor?
V.M.: Îmi doresc să jucăm cu casa închisă meci de meci și îmi doresc să simt la fiecare meci cum vibrează parchetul de la zgomotul produs de fani. Și acum îmi amintesc cele câteva ori când am văzut meciurile lui ”U” cu casa închisă în sala ”Horia Demian”. O atmosferă superbă creată de fanii și galeria celor de la ”U”!

Rep.: Cum plănuiești să îți petreci timpul liber la Cluj? Dar familia, soția ta?
V.M.: Nu știu încă, deocamdată gândul îmi stă la SuperCupă! Sunt sigur că soția mea va găsi activități în Cluj. Oricum, cei doi copii o țin ocupată tot timpul :). Clujul este un oraș superb și perfect pentru familii, cred că se va simți foarte bine aici.


Rep.: Cum găsești Clujul? Ai locuit în ultimii ani în orașe importante și frumoase din Europa, unde ai plasa orașul nostru într-un clasament?
V.M.: Nu pot spune unde aș plasa Clujul, dar știu că este un oraș foarte frumos, un oraș care mi-a plăcut tot timpul. Chiar am petrecut o vară aici când eram mai mic. Este un oraș perfect atât pentru mine, cât și pentru familia mea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter