Sport

Echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Spania a fost anunțată oficial

Întâlnirea dintre România şi Spania va avea loc în perioada 15-17 iulie, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă.

 Echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Spania a fost anunțată oficial Echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Spania a fost anunțată oficial

România şi Spania au anunţat ieri care este componenţa celor două echipe. Spania este una dintre cele mai mari forţe ale tenisului mondial. Meciul contează pentru turul doi al Grupei I al zonei Europa-Africa din cadrul Cupei Davis BNP Paribas.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, a anunţat, ieri, oficial, jucătorii care vor reprezenta România în întâlnirea cu Spania contând pentru turul al doilea al Grupei I al zonei Europa-Africa din cadrul Cupei Davis BNP Paribas.


Andrei Pavel a declarat că echipa României se bazează şi pe ajutorul publicului clujean care a susţinut frenetic echipa de Fed Cup a României. „Ne bucurăm că putem oferi fanilor echipei naționale o astfel de partidă, în compania Spaniei, una dintre cele mai mari forțe ale tenisului mondial. Vom juca la Cluj, și asta ne oferă un ascendent moral, având în vedere felul în care publicul a susținut echipa de Fed Cup a României, o echipă care a făcut meciuri atât de frumoase în Sala Polivalentă. Sperăm ca și echipa masculină a României să fie susținută la fel de frenetic și acest lucru să ne motiveze o dată în plus. Sântem conștienți că ne așteaptă o partidă dificilă, dar vom face tot ce ne stă în putință pentru a juca motivat, la victorie, fapt ce ar însemna enorm pentru tenisul românesc, pentru sportul românesc în general. Vom ajunge devreme la Cluj, unii dintre noi chiar de sâmbătă, iar Florin Mergea și Adrian Ungur ni se vor alătura duminică. Așteptăm această partidă, așteptăm să ne întâlnim cu toți cei care iubesc echipa României”, a afirmat Andrei Pavel.

Întâlnirea dintre România şi Spania va avea loc în perioada 15-17 iulie 2016, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri, 15 iulie, meciul de dublu va avea loc sâmbătă, 16 iulie, iar duminică, 17 iulie, celelalte două meciuri de simplu.


Jucătorii României care din meciul România-Spania sunt următorii: Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău și Florin Mergea.

Tot ieri a fost anunţat şi lotul Spaniei. Căpitanul nejucător al Spaniei, Conchita Martinez, a făcut publice numele jucătorilor iberici care vor veni duminică la Cluj. Echipa Spaniei este următoarea: Roberto Bautista (15, ATP), Feliciano Lopez (21, ATP), Marc Lopez (18, ATP la dublu) şi Pablo Carreno (60, ATP la dublu).


„Obiectivul nostru este să ne recuperăm locul în Grupa Mondială al Cupei Davis şi am încredere în aceşti jucători că pot să învingă România”, a spus Conchita Martinez. Spaniolii vor ateriza la Cluj duminică, iar cel mai probabil luni vor avea primul antrenament în Sala Polivalentă.

Marius Copil (17 octombrie 1990)


-locul 174 ATP la simplu

-locul 742 la dublu


A debutat în Cupa Davis în 2009

Bilanțul său în Cupa Davis:

-a fost convocat la 12 întâlniri

-a jucat 18 meciuri

-simplu: 10 victorii și 4 înfrîngeri

-dublu: 2 victorii și 2 înfrîngeri

Adrian Ungur (22 ianuarie 1985)

-locul 187 ATP la simplu

-locul 562 ATP la dublu

A debutat în Cupa Davis în 2010

Bilanțul său în Cupa Davis:

-a fost convocat la 11 întâlniri

-a jucat 19 meciuri

-simplu: 10 victorii și 9 înfrîngeri

Horia Tecău (19 ianuarie 1985)

Locul 6 ATP la dublu

A debutat în Cupa Davis în 2003

-a fost convocat la 21 de întîlniri

-a jucat 22 de meciuri

-dublu 12 victorii și 8 înfrângeri

-simplu 0 victorii și 2 înfrângeri

Florin Mergea (26 ianuarie 1985)

Locul  13 ATP la dublu

A debutat în Cupa Davis în 2003

-a fost convocat la14 întâlniri

-a jucat 14 meciuri

-dublu 7 victorii și 5 înfrângeri

-simplu 1 victorie și 1 înfrângere

Ultimele Stiri
abonare newsletter