Sport

România-Spania, în Cupa Davis se joacă în Sala Polivalentă

Meciul de Cupa Davis, dintre România și Spania, din turul 2 al Grupei I zona Euro-Africană, se va juca în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Anul acesta, în aceeași locație, vor mai avea loc și alte evenimente sportive importante.

România-Spania, în Cupa Davis se joacă la Sala Polivalentă România-Spania, în Cupa Davis se joacă la Sala Polivalentă

Federația Română de Tenis (FRT) a anunțat marți că a fost stabilit orașul care va găzdui întâlnirea de Cupa Davis by BNP Paribas dintre România și Spania, din turul 2 al Grupei I, zona Euro-Africană, din 15-17 iulie 2016.

“După consultări cu componenții echipei României și cu căpitanul nejucător Andrei Pavel, s-a decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca”, se arată în anunțul FRT.


Deocamdată nu se știe pe ce suprafață se va juca meciul. “Suprafața de joc va fi anunțată ulterior”, mai precizează reprezentanții FRT.

Rafael Nadal, așteptat la Cluj

Conducerea federației s-a arătat încântată de faptul că meciul se va juca la Cluj. “Suntem bucuroși că spectatorii din Cluj vor putea vedea la lucru echipa de Cupa Davis a României într-un meci atât de important cu o echipă precum cea a Spaniei”, a declarat Răzvan Itu, vicepreședintele FRT.


La Cluj este așteptat și celebrul tenisman spaniol Rafael Nadal. Acesta are nevoie de o prezență în echipa de Cupa Davis a Spaniei pentru a-și asigura un loc la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro.

Cel mai recent eveniment sportiv găzduit de Sala Polivalentă a fost întâlnirea România – Germania, contând în play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup. Întâlnirea a avut loc în perioada 16-17 aprilie 2016, pe zgură. Germania a câștigat în fața României cu scorul final 4-1.


România-Germania a avut loc tot în Sala Polivalentă

Președintele FRT, George Cosac, a afirmat atunci că decizia organizării întâlnirii România-Germania la Cluj a venit ca răspuns la buna organizare de la meciul României împotriva Cehiei și a atmosferei făcute de suporteri la Cluj. „Meciul cu Cehia de la Cluj-Napoca a fost foarte bine organizat, atmosfera a fost incredibilă, iar fetele s-au simțit atât de bine încât am decis să ne întoarcem acolo pentru acest important meci cu Germania. Alina Tecșor, căpitanul nejucător al echipei României, a discutat cu jucătoarele și de comun acord au decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă, dar, de data aceasta, pe zgură”, a declarat George Cosac, înainte de întâlnirea România - Germania.

În Sala Polivalentă va mai avea loc Campionatul European de Snooker, în perioada 3-9 octombrie și Trofeul Carpați la handbal, tot în toamna acestui an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter