Sport

Greii fotbalului dau de pământ cu stadionul din Cluj

Mutarea meciului România – Spania i-a iritat pe foarte mulţi oameni din lumea fotbalului. Oamenii importanţi din fotbalul românesc sunt nemulţumiţi după ce s-a luat decizia ca partida România – Spania să fie jucată la Cluj.

Directorul tehnic al Comisiei de Antrenori de la UEFA, Ionuţ Lupescu, consideră că Arena Naţională este un stadion sigur, care poate găzdui meciuri de fotbal şi alte evenimente. Din cauza absenţei avizului ISU, amicalul dintre România şi Spania se va disputa, cel mai sigur, la Cluj-Napoca.

"Mi se pare ridicol să compari un club de noapte cu un stadion de fotbal. În ultimii patru ani, cred că un milion de oameni s-au perindat pe Arena Naţională, iar acei oameni ar trebui să dea în judecată ISU, pentru că le-a pus vieţile în pericol. Şi unde vom ajunge atunci?", a spus Lupescu, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de la Digi Sport.


Oficialul forului european consideră că dacă Arena Naţională nu corespunde standardelor necesare pentru a găzdui evenimente sportive, niciun alt stadion din România nu o poate face.

"Dacă Arena Naţională nu e un stadion bun, atunci pe niciun stadion din România nu se poate juca fotbal. Am fost pe Dinamo şi arată deplorabil. La fel Steaua, care joacă la Piteşti pe un stadion deplorabil. Deci, dacă Arena Naţională, care a găzduit deja destule evenimente, nu e bună, atunci niciun stadion din România nu e bun", a precizat Ionuţ Lupescu.


„Trebuie făcut tot ce e cu putinţă pentru ca partida cu Spania să se joace la Bucureşti”

De asemenea, nici Anghel Iordănescu nu vrea să joace amicalul din 27 martie, cu Spania, pe Cluj Arena. Selecţionerul se teme de starea gazonului şi le cere oficialilor FRF şi celor ai Primăria Capitalei să aducă meciul pe Arena Naţională.

„Nu ştiu dacă se va disputa la Cluj nici măcar meciul cu Lituania. Eu sunt convins că meciul cu Spania se va juca la Bucureşti pe Arena Naţională. Iar stadionul din Cluj, din informaţiile pe care le am eu, nu se află într-o stare foarte bună. Nu aş vrea ca echipa naţională să păţească ce a păţit la Ploieşti, la meciul cu Feroe, când ni s-a promis că vom avea un câmp de joc foarte bun şi am rămas doar cu promisiunile”, a declarat Iordănescu pentru Digi Sport.


Iordănescu le-a cerut celor de la Primăria Capitalei să rezolve cât mai repede problemele de la Arena Naţională: „Trebuie făcut tot ce e cu putinţă pentru ca partida cu Spania să se joace la Bucureşti. Sunt convins că atât FRF, cât şi cei de la Primăria Capitalei îşi vor asuma răspunderea şi jocul se va disputa pe Arena Naţională”.

Antrenorul Stelei, nemulţumit de decizie

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Stelei, a declarat după aflarea veştii că Arena Naţională va rămâne închisă, că dacă s-ar fi dorit într-adevăr rezolvarea acestei probleme, până în momentul de faţa s-ar fi făcut acest lucru.


„"Sunt foarte dezamăgit că nu se joacă pe Arena Naţională, am fi avut parte de un gazon bun şi de mai mulţi spectatori. Faptul că meciul cu Spania se va juca la Cluj e o pată pentru România. Cred că ar trebui să se implice cineva, nu ştiu cine, poate chiar preşedintele României. Să dea acoperişul jos, jucăm fără el, nu-i problemă"”, a declarat antrenorul Stelei.

Naţionala României are programate două meciuri amicale în luna martie: pe 23 martie cu Lituania şi 4 zile mai târziu contra Spaniei. Cum Arena Naţională nu are încă avizul ISU, şefii Federaţiei Române de Fotbal au ales să mute cele două meciuri pe Cluj Arena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter