Sport

Naționala feminină de baschet a României începe pregătirile pentru meciul cu Turcia

Naționala de baschet feminin a României va disputa, în data de 20 februarie, cu începere de la ora 19:00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, meciul împotriva naționalei Turciei, contând pentru etapa a III-a a Grupei H din cadrul preliminariilor Eurobasket Women 2017.

Staff-ul tehnic al naționalei României a convocat în pregătire pentru acest meci un lot format din 16 sportive, cantonamentul tricolor urmând să se desfășoare în Cluj-Napoca, în perioada 11-20 februarie.  

Nici o jucătoare de la clubul Universitatea Cluj nu a fost convocată pentru acest meci.


După două victorii extrem de importante obținute în primele două etape ale Grupei H din cadrul preliminariilor Eurobasket Women 2017, scor 67-65 cu Bosnia&Herțegovina, și respectiv 78-77 cu Israel, echipa națională a României reintră în aceste zile în focurile calificărilor la turneul final continental de anul viitor.

Conform programului oficial, în data de 20 februarie, selecționata României va primi replica Turciei, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu începere de la ora 19:00, iar patru zile mai târziu, în data de 24 februarie, va evolua împotriva reprezentativei Bosnia&Herțegovina în Palatul Sporturilor din Tuzla, de la ora 19:30.


Pentru următoarele două partide din Grupa H, selecționerul naționalei României, Miroslav Popov, a decis să convoace în cantonamentul de la Cluj-Napoca un lot largit de 16 sportive, urmând să aleagă dintre acestea un nucleu de 12 jucătoare pentru marea confruntare cu Turcia. Astfel, din începând de joi sunt așteptate să sosească în Cluj-Napoca sportivele care activeaza în LNBF, iar stranierele se vor prezenta la pregătire după meciurile din week-end din campionatele Spaniei, Germaniei, Franței și Belgiei.

În afara reapariției pivotului Elisabeth Pavel, revenită după o accidentare care a obligat-o să rateze startul actualei ediții de calificare, lista tricoloră mai conține și două nume noi, Ghizila și Chivu fiind convocate în premieră la echipa națională de senioare.


Biletele pentru meciul cu Turcia, din 20 februarie, au fost deja puse în vânzare pe platforma online polivalentacluj.ro și la casele de bilete ale Sălii Polivalente. Biletele de acces la meci au valoare unica - 10 lei.

Tricolorele speră ca recordul de asistență stabilit în luna noiembrie, la meciul cu Bosnia și Herțegovina, să fie doborât și sunt convinse că la ora meciului cu Turcia Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va fi arhiplină.


Componența lotului lărgit al Romaniei pentru meciurile cu Turcia și Bosnia&Herțegovina:
1. Ioana Ghizila - 19 ani; PG; 1,73 m - CSM CSS Ploiești
3. Hanna Demeter - 22 ani; PF; 1,90 m - CS Phoenix Galați
4. Claudia Pop - 27 ani; SF; 1,82 m - Gernika Bizkaia
5. Romina Filip - 27 ani; SG; 1,74 m - CS Phoenix Galați
6. Sonia Ursu - 23 ani; SG; 1,77 m - CSU Alba Iulia
7. Annemarie Părău - 32 ani; PG; 1,70 m - ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
9. Elisabeth Pavel - 26 ani; C; 1,91 m - TSV 1880 Wasserburg
10. Alina Chivu - 26 ani; SG; 1,75 m - CSBT Alexandria
11. Gabriela Irimia - 25 ani; SF; 1,76 m - Olimpia CSU Brașov
12. Anca Sipoș - 31 ani; PF; 1,85 m - Montbrison Feminines BC
13. Florina Pașcalău - 34 ani; C; 1,96 m - Fila San Martino di Lupari
19. Andreea Olah - 30 ani; SF; 1,83 m - CS Municipal Târgoviște
21. Adina Stoiedin - 25 ani; PF; 1,87 m - Spirou Monceau Charleroi
24. Ancuța Stoenescu - 36 ani; SG; 1,74 m - ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
44. Gabriela Mărginean - 29 ani; PF; 1,83 m - Perfumerias Avenida Salamanca
77. Ana Ferariu - 19 ani; PG; 1,74 m - Olimpia CSU Brașov

Staff-ul tehnic al reprezentativei feminine a României este compus din: Miroslav Popov - antrenor principal; Mădălin Piperea - antrenor secund; Monika Brosovszky - antrenor secund; George Lăncrănjan - antrenor secund; Constantin Muscă - fizioterapeut; dr. Ovidiu Lucian Chețan - medic; Traian Racu - team manager.

Ultimele Stiri
abonare newsletter