Sport

CFR - Chiajna 0-0. Clujenii nu mai reușesc să învingă pe nimeni

CFR Cluj a înregistrat al cincilea meci consecutiv fără victorie, după ce a remizat pe teren propriu cu Concordia Chiajna, scor 0-0, în deschiderea etapei a XXI-a din Liga 1

Echipa din Gruia a ajuns la cinci meciuri fără victorie, trei egaluri și două eșecuri.

Oaspeţii au dominat în Gruia în prima parte a întâlnirii, iar Valentin Lazăr a ratat o ocazie uriaşă în minutul 12. Fostul dinamovist a căzut în careu, după o fază controversată, la care ilfovenii au cerut penalty.


Trei minute mai târziu, acelaşi Lazăr a fost protagonistul celei de-a doua ocazii a Concordiei - i-a pasat perfect lui Pena în careu, care a ratat din doi metri. Neluţ Roşu l-a testat de două ori pe Matache, în minutul 28 și în partea secunda a meciului, iar Cristian Lopez a reluat cu capul peste poartă în minutul 62.

Partida s-a încheiat, însă, fără gol, iar CFR Cluj a ratat ocazia de a se apropia de locurile care duc în play-off, cu două etape înainte de pauză.


O singură victorie a obținut CFR cu Chiajna în Gruia. În tur, ardelenii au pierdut cu 1-2.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Francisc Dican, se declară nemulțumit de rezultatele din ultima vreme dar speră ca situația să se redreze în ultimele meciuri din acest an. „A fost o primă repriză echilibrată, a doua am dominat-o de la cap la coadă, însă nu reușim să înscriem. Au fost 15 puncte puse în joc și noi am scos doar 3, cu un singur gol în patru meciuri. Asta e îngrijorător! Sunt nemulțumit de tot ce s-a întâmplat. Probabil e lipsa de încredere, care persista de la meciul cu Steaua. În continuare avem un program destul de dificil dacă nu vom reuși să redresăm situația”, a declarat Francisc Dican, după meci.


Fanii i-au taxat dur pe jucătorii clujeni pe care „i-au băgat în ședință” înainte de a intra fotbaliștii la vestiare. „Suporterii e normal să fie nemulțumiți din moment ce nu sunt rezultate. Și dacă nu sunt rezultate, eu sunt principalul vinovat”, a mai spus Dican.

Adrian Falub, antrenorul formației Concordia Chiajna, fost antrenor a Universității Cluj, a declarat că trebuie să fie nemulțumit mai ales că în ultimele minute jucătorii echipei sale și-au făcut meciul greu. „Trebuie să fiu mulțumit, pentru că puteam să câștigăm meciul ăsta, la fel de bine cum puteam să și pierdem. Pe final am suferit, în principal din cauza noastră, nu pentru că CFR ne-ar fi pus mari probleme. Am făcut un joc destul de bun azi, mai ales în prima repriză, și sper ca meciul viitor să-l câștigăm, pentru că avem nevoie. Chiar dacă Timișoara e în creștere, cred că și noi am dovedit în ultimele două partide că putem să jucăm un fotbal bun și să câștigăm”, a afirmat antrenorul echipei din Chiajna.


Pentru CFR Cluj urmează două meciuri în deplasare, cu FC Botoșani, în Liga 1, duminică, 13 decembrie, și cu CSMS Iași, în Cupa României, miercuri, 16 decembrie. Ultima etapă din acest an ceferiștii o vor disputa pe teren propriu, pe 20 decembrie, în compania formației Dinamo.

CFR Cluj - Concordia Chiajna 0-0, Stadion „Dr. Constantin Rădulescu” Cluj-Napoca


Echipele de start:
CFR Cluj: Vâtcă - Tiago, Goian, Mureșan, Camora - Roșu, Petrucci, Jakolis, V. Bruno (Păun 46'), Cristian (Novier 69') - Beleck (Negruț 82'). Antrenor: Francisc Dican

Concordia Chiajna: Matache - Bărboianu (Grădinaru 75'), Tincu, Mamele, Bucurică - Giurgiu, Madeira, Serediuc, Cristescu, Lazăr (Constantinescu 58') - Pena (Dina 70'). Antrenor: Adrian Falub

Arbitru: George Rădulescu (București); arbitri asistenți: Ovidiu Artene (Vaslui), Mircea Mihail Grigoriu (București); arbitru de rezervă: Iulian Dima (București)

Observatori: Nicolae Grigorescu (Timișoara) - CCA, Marian Ivan (Ghimbav) - LPF

abonare newsletter