Sport

Trofeul „Memorialului Nicolae Martin” a fost câștigat de ICIM Arad. „U” Cluj a pierdut ambele meciuri

Baschetbalistele echipei Universitatea Cluj au pierdut ambele meciuri ale Turneului „Memorial Nicolae Martin” în fața a două echipe care în sezonul trecut s-au clasat pe locurile 3 și 4.

Sala Sporturilor „Horia Demian” a găzduit în perioada 13-15 septembrie, cea de-a patra ediție a Turneului „Memorial Nicolae Martin”, la care au participat formațiile Universitatea Cluj, Universitatea Goldiş ICIM Arad şi CSU Alba Iulia.

Prima zi a turneului a programat partida dintre Universitatea Cluj și Univ. Goldiș Arad, încheiată cu scorul de 51 la 85 în favoarea arădencelor (20-27, 6-20, 13-18, 12-20). În cea de-a doua zi a turneului, 14 septembrie, ICIM Arad a câștigat cu 70-48 meciul cu CSU Alba Iulia, câștigând și turneul dedicat în memoria marelui antrenor al echipei de baschet feminin Nicolae Martin, care a devenit eroul orașului, după ce la data de 23 ianuarie 1986, la Cluj-Napoca, baschetbalistele de la „U” au învins cu 76-72 pe celebra Primigi Vicenza.


Ultimul meci al turneului a adus față în față echipele „U” Cluj și CSU Alba Iulia, într-un meci echilibrat, câștigat la final de albaneze cu scorul de 81-78 ( 31-9, 17-22, 15-16, 18-3).

Antrenorul baschetbalistelor universitare, Mihai Coldea, a declarat la finalul turneului că fost un turneu benefic pentru omogenizarea lotului. „Turneul a fost un bun prilej pentru a omogeniza lotul și pentru a încerca să ajungem la un nivel cât mai ridicat la meciurile din Cupa României cu CSU Olimpia Brașov. Aradul are o echipă foarte bună și nu am reușit un meci prea bun, reușind să jucăm de la egal la egal cu ele doar în sfertul întâi. Meciul cu Alba a fost un meci bun pentru noi mai ales în sferturile 2, 3, 4 pe care am reușit să le câștigăm după un sfert 1 în care jucătoarele de la Alba au reușit 8 aruncări de 3 puncte din 10 aruncări. Fetele noastre au arătat caracter și au jucat cu sufletul până la finalul partidei, reușind să ne apropiem până la 3 puncte la final, după ce Alba conducea 31 la 9 la sfârșitul sfertului 1. Vreau să le mulțumesc suporterilor prezenți în Sala Sporturilor «Horia Demian», care au pus serios umărul la revenirea noastră din meciul cu Alba. Sper să vină victoriile atunci când contează mai mult, în meciurile oficiale și să avem sala tot mai plină de la meci la meci”, a declarat Mihai Coldea.


Baschetbalistele Universității Cluj continuă pregătirea cu un meci amical, programat vineri, 18 septembrie, de la ora 18:00, pe terenul celor de la CSU Alba Iulia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter