Sport

Bosniacul Muhamed Pašalić a ajuns la Cluj. „Ne pregătim pentru startul sezonului”

Conducătorul de joc al echipei U-Banca Transilvania, Muhamed Pašalić, a ajuns în cursul zilei de luni la Cluj și s-a alăturat lotului pregătit de Marcel Țenter.

Pentru bosniacul Muhamed Pašalić acest contract este primul de pe teritoriu României. În această vară el s-a antrenat alături de colegii săi de la echipa națională a Bosniei Herțegovinei cu care a participat la EuroBasket.

Fundașul echipei U-BT, Muhamed Pašalić, a declarat după ce a ajuns la Cluj că speră să ajute cât mai mult la realizarea obiectivului pentru noul său club. „Sunt foarte fericit că am ajuns la Cluj, că sunt împreună cu echipa și stafful. Am început antrenamentele cu băieții, ne pregătim pentru startul sezonului. Sper să ajut cât mai mult noul meu club. La primul antrenament totul a fost bine, pe o parte dintre jucători îi cunosc, cred că avem o formație bună. Cu Adamovic am jucat la echipa națională de juniori, la categoria U18, apoi ne-am mai întâlnit de câteva ori. Îl știu, de asemenea, și pe Zigeranovic”, a declarat Muhamed Pašalić.


Născut pe 27 august 1987, Pašalić provine din capitala Bosniei, Sarajevo. El măsoară 1, 92 m și activează pe postul de fundaș. Muhamed a debutat ca sportiv profesionist în anul 2005, alături de KK Vogošća Sarajevo. Ulterior, ex-iugoslavul a mai trecut pe la KK Bosna Royal (Bosnia), Kavala B.C. (Grecia), Aris Thessaloniki (Grecia) și Champagne Châlons-Reims Basket (Franța). În sezonul anterior Muhamed a bifat 37 de apariții, remarcându-se cu medii de 9.1 puncte, 4.2 pase decisive și 2.0 recuperări.

Echipa antrenată de Marcel Țenter se va pregăti în această săptămână la Cluj, urmând ca luni, 21 septembrie, să plece la Galați pentru meciul cu Phoenix din primul tur al Cupei României.


Primul joc oficial al sezonului va avea loc marți, 22 septembrie, în primul tur al Cupei României. Ora de joc nu a fost stabilită încă de către Federația Română de Baschet.

Meciul retur va avea loc în 26 septembrie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter