Sport

Se anunță un sfârșit de an plin de evenimente sportive și spectacole la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca nu duce lipsă de evenimente sportive și artistice mai ales că anul acesta oraşul deține titlul de Capitală Europeană a Tineretului.

După festivalul UNTOLD, Festivalul Internațional de Fotbal în sală - DiaEuro și meciurile din cadrul Trofelului Carpați, eveniment care a revenit după mulți ani la Cluj-Napoca, cea mai modernă sală de sport din România se pregătește pentru un final de an plin de evenimente.

Sezonul competițional la handbal a început, miercuri, 2 septembrie 2015, când echipa „U” Alexandrion a înregistrat prima victorie din Liga Naţională, împotriva fetelor de la Corona Brașov.


Tot în Sala Polivalentă vor putea fi aplaudate în această toamnă echipa de baschet masculin „U”-Banca Transilvania, candidată la titlul de campioană, dar şi echipele de handbal şi baschet masculin ale Clubului Sportiv Universitatea Cluj, care joacă în eşalonul secund.

Din punct de vedere sportiv, capul de afiș este însă meciul Fed Cup dintre România-Cehia, din februarie anul viitor, în care publicul clujean vaavea ocazia să le vadă pe teren pe 4 jucătoare din Top 10 WTA, inclusiv Simona Halep. La aceste evenimente se mai adaugă concursuri de dans sportiv, competiții de karate, gale de MMA și meciuriale echipelor naționale.


„Printr-o programare strictă şi atentă a competiţiilor sportive și respectând contractele deja semnate, am reușit ca în zilele rămase  libere să contractăm o serie de evenimente cultural-artistice  deamploare”, a transmis conducerea Sălii Polivalente, printr-un comunicat.

În ceea ce privesc evenimentele culturale și artistice, luna septembrie a început cu Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa. The Red Army Choir, Orchestra & Ballet (Corul Armatei Roșii) concerta la Sala Polivalentă pe 21 septembrie, începând cu ora 19.00, într-un spectacol de dans și muzică spectaculos. Eros Ramazzotti, care în 24 septembrie va urca și el pe scena sălii din Cluj.


Octombrie este o lună plină de evenimente artistice și clujenii vor putea să îi vadă în 5 octombrie pe membrii trupei Pink Martini, iar în 10  octombrie, pe dansatorii irlandezi de la Lord of the Dance. Michael Flatley va veni în fața publicului clujean cu o nouă producție, rezultat al muncii sale depeste două decenii. În 11 octombrie, marele chitarist american Joe Satriani va performa la Cluj în cadrul turneului său european „The Shockwave Tour”. La sfârșit de lună, Transilvania Music Event va reveni la Sala Polivalentă, anul trecut sala nou inaugurată fiind arhiplină. Pentru cei mai sentimentali tenorul spaniol José Carreras va concerta la Cluj în 29 noiembrie, cu şase zile înainte de a împlini 69 de ani.

Luna decembrie este deschisă de un concert de muzică populară închinat memoriei realizatoarei tv Mărioara Murărescu, cunoscută pentru emisiunea-festival „Tezaur Folcloric”, în 8 decembrie. La doar 2 zile distanță, dansatorii de la Fire of Anatolia vor urca pe scena din Cluj. Kings On Ice, cel mai impresionant show de patinaj artistic din lume, vine și el cu un spectacol de excepție în 18 decembrie 2015. Evenimentul inedit îi va avea invitați pe cei mai renumiți campioni ai  patinajului mondial, regele gheții, Evgheni Pluşenko, alături de Irina Slutskaya și celebrul violonist Edwin Marton.


Gamerii vor avea și ei parte de un eveniment unic în Cluj, Dream Hack aduce în Capitala Europeană a Tineretului pe cei mai buni gameri din lume, iar fanii de jocuri pe calculator îi vor putea urmări la Sala Polivalentă începând cu data de 29 octombrie 2015.

abonare newsletter