Sport

Clubul Dinamo a fost penalizat cu 10.000 de lei pentru incidentele de la meciul cu Steaua. Portarul Mincă va lipsi și el două etape de pe teren - Decizii FRF

FC Dinamo a fost sancţionat, miercuri, de Comisia de disciplină a FRF cu o penalitate sportivă de 10.000 de lei pentru incidentele petrecute la derbiul cu Steaua, când suporterii „alb-roşii” au aprins torţe şi au aruncat petarde în teren, informează site-ul oficial al LPF.

„În baza art. 82, raportat la art. 83.2.b din RD, cu aplicarea Hotărârii Comitetului de Urgenta al FRF nr.18/26.08.2014, se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 5.000 lei. În baza art. 82, raportat la art. 83.2.d din RD, cu aplicarea Hot. C.U. Nr.18/26.08.2014, se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 10.000 lei. În baza art. 45.1 din RD, se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu penalitatea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 10.000 lei”, se arată în comunicatul Comisiei de disciplină.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Comisia de disciplină a FRF a decis sancţionarea jucătorului Mihai Mincă, de la CFR Cluj cu suspendare pentru două meciuri şi o penalitate sportivă de 3.000 lei, pentru eliminare în partida cu CSMS Iaşi.


La partida de pe Arena Naţională au asistat aproximativ 28.000 de spectatori, dintre care 8.000 de fani dinamovişti.

În minutul 51, executarea unei lovituri libere a echipei Dinamo a fost întârziată cu două minute, după ce o petardă a galeriei dinamoviste a fost aruncată la aproximativ un metru de centralul Ovidiu Haţegan şi de jucătorii stelişti Adrian Popa şi Sulley Muniru. La câteva minute după acest incident, din sectorul rezervat suporterilor stelişti a fost aruncată o petardă la aproximativ doi metri de portarul dinamovist Vitautas Cerniauskas. În urma acestor incidente, organizatorii i-au avertizat la staţia de amplificare pe spectatorii prezenţi să nu mai arunce materiale pirotehnice în teren, deoarece există riscul întreruperii partidei.


Din sectorul rezervat galeriei dinamoviste a fost aruncat un scaun, iar suporterii au aprins mai multe făclii care au produs un mic incendiu la peluză.

Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu formaţia Dinamo Bucureşti, în derbiul etapei a V-a a Ligii I disputat pe Arena Naţională.

Ultimele Stiri
abonare newsletter