Sport

Au fost stabilite echipele din cele două serii ale Ligii a 2-a. U Cluj va înfrunta Mediașul și Brașovul în sezonul următor

Cele 28 de echipe care s-au înscris în ediţia 2015-2016 a eşalonului secund au fost împărţite în două serii egale ca număr.

În cadrul şedinţei de luni a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal s-a dezbătut şi problema noului sezon competiţional al Ligii 2. În urma analizării documentaţiei remise de către Departamentul de Competiţii al FRF a fost aprobată componenţa celor două serii ale eşalonului secund, competiţie care va începe pe data de 29 august 2015.

Iată alcătuirea celor două serii:
Seria I
Rapid Bucureşti*, FC Oţelul*, FC Ceahlăul*, CS Baloteşti, ACS Berceni, Farul Constanţa, Gloria Buzău, ASC Bacău, Rapid CFR Suceava, FCM Dorohoi, FC Clinceni, Dacia Unirea Brăila, Bucovina Pojorâta**, Dunărea Călăraşi*


Seria a II-a
Gaz Metan Mediaş*, FC Braşov*, U Cluj*, CS Mioveni, Metalul Reşiţa, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Caransebeş, Şoimii Pâncota, FC Bihor Oradea, UTA Bătrâna Doamnă**, FCM Baia Mare**, Chindia Târgovişte**

* echipe retrogradate din Liga I
** echipe promovate din Liga 3


Până la data de 29 iulie inclusiv, echipele care constată că nu pot participa în Liga 2 au posibilitatea de a comunica acest lucru în scris către Departamentul de Competiţii al FRF. Cluburile în cauză vor fi înscrise în Liga 3, respectându-se criteriile geografice de repartizare.

Echipele clasate pe locurile 13 şi 14 vor retrograda direct, apoi fiind organizat play-off şi play-out, urmând ca din sezonul 2016-2017 Liga a II-a să fie organizată într-o serie cu 22 de echipe, iar din 2017-2018 Liga a II-a să fie organizată într-o serie cu 20 de echipe.


Comitetul Executiv al FRF a aprobat cererea clubului FCM Dorohoi de înscriere în Liga a II-a, deşi oficialii grupării au depus documentele după expirarea termenului.

De asemenea, a fost aprobată schimbarea denumirii echipelor CF Brăila şi Academica Argeş, care din acest sezon se vor numi ACS Dacia Unirea Brăila, respectiv FC Clinceni.


Comitetul Executiv al FRF a aprobat şi componenţa nominală a seriilor din Liga a III-a. Cluburile din Liga a II-a care se retrag până la data de 29 iulie, vor fi incluse în seriile Ligii a III-a în conformitate cu criteriul geografic.

abonare newsletter