Sport

Atacanta Roxana Dinescu este ultima achiziție pentru echipa Olimpia Cluj

Olimpia Cluj s-a întărit pe toate pozițiile de pe teren, după achiziționarea unei portarițe, unei fundașe și unei mijlocașe, campioana campionatului intern reușind să transfere și o atacantă.

După ce a reușit în ceastă vară să transfere trei jucătoare de echipa națională de la diferite cluburi din țară, Lidia Havriștiuc - Iași, Beatrice Tărășilă - București și Szidonia Salamon - Odorheiu Secuiesc, echipa de fotbal Olimpia UT Cluj-Napoca a finalizat negocierile și pentru ultimul transfer pe care îl avea în vedere.

Roxana Dinescu de la echipa Real Craiova încheie campania de achiziții pentru grupele UEFA Women’s Champions League 2015-2016, aceasta alegând să rămână la Cluj după mai multe săptămâni de negocieri.


Jucătoarea s-a născut la Caracal în 4 martie 1993 și evoluează pe postul de atacant. Aceasta iubește acest sport încă de mică, însă practică fotbalul în cadru organizat din 2012, an în care a fost legitimată de echipa doljeană, Sporting Craiova.

Până să ajungă la Cluj, și în afară de primul club la care a fost legitimată, Roxana a mai evoluat pentru Real Craiova și Oțelul Galați.


Președintele executiv al clubului Olimpia Cluj, Alin Cioban, a declarat că este mulțumit de lotul pe care l-a definitivat în acest moment și că totul depinde din acest moment doar de modul în care vor evolua jucătoarele. „Consider că avem un lot valoros, peste cel din sezonul precedent, însă totul depinde de forma fetelor la momentul partidelor și de modul în care antrenorul principal va ști să își coordoneze jucătoarele. S-au făcut eforturi financiare deosebite pentru a se asigura toate condițiile de pregătire, de a avea două cantonamente, unul în țară, la Vatra Dornei, al doilea în Austria, în așa fel încât la startul celei mai puternice competiții destinate fotbalului în Europa, Olimpia UT Cluj să fie capabilă să se lupte pentru accederea în fazele superioare”, a declarat Alin Cioban.

Despre transferul Roxanei Dinescu, președintele executiv a afirmat că au fost negocieri dificile, principalul club rival din campionatul intern, ASA Târgu Mureș, negociind și ei destul de puternic pentru achiziționarea atacantei de la Craiova. „În ceea ce privește modul în care au decurs negocierile pentru acest ultim transfer, pot să spun că au fost destul de dificile, deoarece clubul ASA Târgu Mureș a supralicitat oferta clubului nostru, însă până la urmă, prin amabilitatea președintelui Văduva Fănel de la Real Craiova și prin manifestarea fermă a opțiunii jucătoarei pentru Olimpia Cluj, am reușit în cursul zilei de astăzi (n.r. - luni) să finalizăm toate aspectele legate de contract și pot să afirm că Roxana Dinescu este jucătoarea Olimpiei”, a spus Alin Cioban, potrivit site-ului olimpiacluj.ro.


Jucătoarele nou transferate și-au ales numerele cu care vor evolua pentru Olimpia Cluj în competițiile care urmează astfel: Havriștiuc Lidia - numărul 24, Beatrice Tărășilă - numărul 88, Szidonia Szalamon - numărul 12 iar Roxana Dinescu - numărul 18.

Având în vedere că numărul 18 are o istorie impresionantă la Olimpia, fiind purtat de atacanta Cosmina Dușa care evoluează în acest moment pentru Campioana Turciei, Konak Belediyespor, oficialii clubului speră să îi poarte noroc și Roxanei.


Pe lângă postul pe care evoluează, numărul ales și statură asemănătoare, Roxana fiind de asemenea o jucătoare cu un fizic impunător pentru un atacant, având 170 de centimetri în înălțime și 60 de kilograme, cele două sportive mai au ceva în comun, și anume data nașterii, ambele fiind născute în 4 martie.

Întrebată de ce a ales acest număr, Roxana a decalarat că numărul 18 a ales-o pe ea, fiind data la care a jucat primul meci oficial, 18 septembrie, iar primul echipament primit a avut acest număr, astfel, rămânându-i la suflet și considerând că îi poartă noroc.


În acest moment fetele de la Olimpia Cluj tocmai s-au întors dintr-un într-un amplu cantonament la poalele muntelui munților Călimani, iar zilele următoare vor pleca în Austria, la Heiligenkreuz, unde se vor antrena până la sfârșitul lunii iulie.

Elevele antrenate de Mirel Albon urmează să dispute primele meciuri din cadrul grupelor UEFA Women's Champions League, împotriva echipelor WFC Ekonomist, Parnu JK și WFC Pomurje, în perioada 9-14 august.

Ultimele Stiri
abonare newsletter