Sport

Clujeanca Teodora Albon va arbitra una dintre semifinalele Campionatului Mondial de fotbal feminin din Canada

Arbitrul central Teodora Albon și arbitrul asistent Petruța Iugulescu vor conduce marți, 30 iunie, una dintre semifinalele Campionatului Mondial de fotbal feminin, găzduit de Canada.

Penultimul act la care au fost delegate cele două reprezentante ale arbitrajului românesc, SUA - Germania, se va disputa pe stadionul Olimpic din Montreal, cu începere de la ora locală 19:00, (miercuri de la ora 2:00, ora României).

Teodora Albon și Petruța Iugulescu au mai condus două partide de la turneul final, Germania - Norvegia 1-1, din faza grupelor, și Brazilia - Australia 0-1, în optimile de finală.


În cealaltă semifinală, pe 1 iulie, Japonia va întâlni Anglia.

Teodora Albon, în vârstă de 37 de ani, a fost cea mai tânără arbitră din România pe lista FIFA și a arbitrat, printre altele, finala Ligii Campionilor din 2013 la fotbal feminin. Teodora Albon este arbitru internațional din 2003. Potrivit comentatorilor Eurosport, clujeanca a avut cel mai bun arbitraj de la Campionatul Mondial de fotbal feminin din Canada.


Teodora Albon este de altfel soția antrenorului naționalei de senioare a României și al echipei clujene Olimpia Cluj, Mirel Albon.

De altfel, potrivit unui clasament publicat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) la începutul anului trecut, Teodora Albon se afla pe poziţia a opta în clasamentul celor mai bune femei arbitru din 2013, cu trei puncte, după românca Cristina Dorcioman.


Petruța Iugulescu, în vârstă de 36 de ani, este de 10 ani arbitru asistent FIFA. Absolventă a Facultății de Litere, a ajuns arbitru din curiozitate. Este una dintre cele mai selecționate arbitre FIFA din România la marile turnee de fotbal feminin. În acest an, asistenta dâmbovițeană a arbitrat, alături de centralul Cristina Dorcioman, la finala Cupei Algarve, din Portugalia.

România nu s-a calificat la acest turneu final, la care sunt prezente patru foste campioane mondiale: Japonia, Norvegia, Germania și SUA.


Din brigada condusă de Teodora Albon, pe lângă Petruța Iorgulescu, mai fac parte Mária Súkeníková din Slovacia și Salomé Di Iorio din Argentina.

Rezultatele înregistrate în fazele eliminatorii ale Campionatului Mondial din Canada:
Optimi de finală
China - Camerun 1-0
SUA - Columbia 2-0
Germania - Suedia 4-1
Franța - Coreea de Sud 3-0
Brazilia - Australia 0-1
Japonia - Olanda 2-1
Norvegia - Anglia 1-2
Canada - Elveția 1-0


Sferturi de finală
China - SUA 0-1
Germania - Franța 1-1, 5-4 la lovituri de departajare
Australia - Japonia 0-1
Anglia - Canada 2-1

abonare newsletter