Sport

”U” Cluj și Pandurii Târgu Jiu sunt unite de un scandal în care se implică și FRF

Fostul director al Universității Cluj, Eugen Pârvulescu, a fost suspendat din funcția de președinte al Pandurilor după ce AGA clubului l-a înștiințat că este suspectat de blat în meciul în care Universitatea Cluj a câștigat cu scorul de 1-0.

Partida Pandurii Târgu Jiu - Universitatea Cluj, disputată la 20 aprilie 2015, în cadrul etapei a XXVII-a a Ligii I, s-a încheiat cu scorul de 0-1. Golul a fost marcat de Nuno Viveiros, în mintul 71. În minutul 53, Pandurii Târgu Jiu a ratat un penalti prin Mihai Roman, după ce Bambara a comis henţ în careu. Acest lucru a stârnit suspiciunea acționarilor clubului care îl acuză pe Eugen Pârvulescu că le-ar fi spus jucătorilor să piardă meciul.

Preşedintele CS Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pîrvulescu, a declarat, miercuri, că a fost suspendat trei luni din funcţie de Adunarea Generală a Acţionarilor fiind suspectat de aranjarea meciului de pe teren propriu pierdut cu scorul de 0-1, cu Universitatea Cluj, din etapa a XXVII-a a Ligii I. „Astăzi a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul căreia am fost suspendat din funcţia de preşedinte până la 29 iulie. Mi s-a comunicat că sunt suspect de blat la meciul pierdut cu Universitatea Cluj. Mi s-a transmis că sunt suspendat până la finalizarea anchetei, pentru că se va realiza o anchetă în acest caz”, a afirmat Pîrvulescu.


Eugen Pîrvulescu a plecat de la Pandurii Târgu Jiu la sfârşitul lunii august a anului trecut, el fiind instalat în funcţia de director sportiv la Universitatea Cluj, la 3 septembrie 2014. Ulterior, la 16 decembrie 2014, Pîrvulescu a revenit la Pandurii Târgu Jiu şi a preluat funcţia de preşedinte al grupării gorjene.

Administratorul special al clubului Universitatea Cluj, Vlad Munteanu, a declarat, agenţiei Mediafax, că bănuielile privind un posibil aranjament la partida cu Pandurii Târgu Jiu i se par „cea mai mare idioţenie”. „Nu pot să cred aşa ceva! E cea mai mare idioţenie posibilă pe care puteam să o aud pe anul ăsta. Se umbreşte munca antrenorilor, a jucătorilor care au fost pe teren. Toată lumea a văzut că ne-am dat viaţa pe teren, Pandurii au avut şi ei un joc foarte bun, dar nu au putut să marcheze. S-a povestit după aia că noi le-am dat punctele Stelei, dar am jucat foarte bine şi cu Steaua şi lumea nu a mai avut ce să zică. Mai mare idioţenie ca asta nu am auzit. E adevărat că e bucătăria lor, e treaba lor internă, ei ştiu mai bine cum să conducă, dar nu mi se pare corect faţă de munca unui om, care chiar şi-a văzut de treaba lui. Eu trebuie să iau atitudine din punct de vedere sportiv, pentru că ştiu ce a însemnat efortul nostru ca echipă, ştiu ce evoluţie a avut Pandurii în acel meci. Nimeni nu poate să-mi spună mie că Roman nu a vrut să dea gol din penalti. Să fim serioşi. Am fost în fenomen, mi-aş fi dat seama dacă unul dintre ei se dădea într-o parte că i-a zis Pîrvulescu ceva. Pur şi simplu nu au marcat. Dacă marcau în penaltiul ăla exista riscul să ne mai dea vreo două-trei, că poate nu reuşeam noi să revenim”, a declarat oficialul Universității Cluj.


Vlad Munteanu se aşteaptă ca acest caz să fie anchetat şi de către FRF: „Se umbreşte fenomenul sportiv şi nu cred că este nici măcar ceea ce îşi doresc cei de la Pandurii. Discuţiile vor fi mult mai elaborate când acest caz va intra în atenţia celor de la federaţie şi a altora, sunt sigur, dar nu pot să mă pronunţ acum”.

Referitor la Eugen Pîrvulescu, acuzat de către membrii Adunării Generale a Acţionarilor a grupării Pandurii că ar fi aranjat partida de la Târgu Jiu, Munteanu a afirmat că acesta a demonstrat că este un conducător valoros. „Domnul Pîrvulescu e un conducător foarte bun, drept dovadă ce a făcut la Pandurii până în momentul plecării domnului Condescu. A dus echipa în Liga Europa. Dar mă rog, nu vreau să comentez prea multe, pentru că e bucătăria lor internă. Sunt nişte oameni care conduc acolo”, a mai spus Vlad Munteanu.


Federația Română de Fotbal, prin Departamentul de Integritate și Antifraudă, a luat act de suspendarea provizorie a președintelui CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu, Eugen Pîrvulescu, și de motivele care au condus la decizia Adunării Generale a Acționarilor clubului din prima ligă.

Reprezentanții FRF au solicitat clubului CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu hotărârea Adunării Generale a Acționarilor prin care a fost luată decizia, iar în perioada următoare Departamentul de Integritate și Antifraudă va acționa spre clarificarea situației.

Ultimele Stiri
abonare newsletter