Sport

Baschetbaliștii clujeni sunt pregătiți de Play-Off-ul Ligii Naționale

Jucătorii echipei U-Banca Transilvania sunt pregătiți pentru primele meciuri din play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Primul meci va fi disputat, pe teren propriu, în fața echipei BC Mureș Târgu Mureș.

Deși meciurile vor fi disputate chiar înainte de Sfintele Paști, Mihai Silvășan și Mircea Cristescu sunt de părere că nu vor fi probleme în ceea ce privește meciul.

Căpitanul echipei U-Banca Transilvania, Mihai Silvășan, a declarat, la conferința de presă, că deși primele meciuri din play-off vor fi disputate în zile nu prea convenabile, fiind chiar în ajunul sărbătorilor de Paști, echipa rivală este una puternică și nu trebuie să facă pași greșiți.
„Este începutul play-off-ului, punctul culminant al unui sezon greu pentru noi. Ne-am pregătit foarte bine, eu, personal, aștept de multă vreme să înceapă. Am nimerit cu o echipa puternică, cu care nu ne permitem să facem pași greșiți. Îi cunoaștem bine pe adversari, am evoluat cu ei și în ultimul joc de campionat și, zic eu, nu ar trebui să avem surprize la ora meciului. Dacă ne facem treaba așa cum ne-am pregătit, eu zic că avem prima șansă. Pe Kyndall îl cunoaștem foarte bine, a jucat la noi doi ani și jumătate, e un jucător foarte valoros care o să îi ajute, însă noi ne-am pregătit foarte bine, avem apărători ca să îl stopam, dar, la urma urmei e un joc de echipă. Sunt la al 14-lea play-off, în fiecare an am jucat, eu cred că experiență este destulă. Trebuie, însă, avută mare grijă, nu trebuie luat nimic de-a gata, fiecare punct, minge și decizie pe care o luăm poate fi hotărâtoare. Cred că va fi un play-off foarte echilibrat, e primul an când locul 8 poate învinge locul 1, nu este nicio favorită certă”, a spus Mihai Silvășan.


Președintele executiv al clubului U-Banca Transilvania, Mircea Cristescu, a confirmat cuvintele spuse de Silvășan și a spus că deși echipa din Târgu Mureș au avantajul lui Kyndall Dykes, românii sunt mai slab pregătiți și orice este posibil. „Cred că anul acesta suntem undeva în Top 8. La Final Four-ul Cupei României, nu a participat niciuna dintre clasatele pe locurile 1-4 din campionat la finalul sezonului regulat, în condițiile în care Rovinari are un parcurs extraordinar în cupele europene, Asesoftul de asemenea a surprins plăcut în EuroCup... Se confirmă că nu avem nicio favorită, este pur și simplu lupta pentru titlu între opt echipe. La echipa din Mureș nu e vorba numai de Kyndall Dykes, pentru noi el e mai «emoțional», însă îi au și pe Ivanovic, Peciukas, Adamovic, Gajovic, Barro, sunt foarte buni și experimentați. Într-adevăr, românii lor sunt mai puțin experimentați, însă au dovedit și ei că pot face față. Rămâne de văzut cum vom ști să ne administrăm arsenalul. La acest moment, nu avem niciun accidentat”, a spus Mircea Cristescu.

Meciurile vor avea loc vineri, 10 aprilie, de la ora 17:00 și sâmbătă, 11 aprilie, de la ora 18:25, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Partidele vor fi transmise și pe Digi Sport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter