Sport

Victorie cu suspans pentru U-BT

Echipa de baschet masculin, U-Banca Transilvania, a reușit să învingă rivala pentru locul trei în clasament, formația BC Timișoara, scor final 79-73.

Meciul, unul de foarte mare importanță pentru clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin dar și pentru cele două echipe, a fost câștigat în ultimele secunde de joc.

Dacă în prima jumătate de meci clujenii au dominat în special datorită apărarii, în cea de a doua parte a meciului U-BT a arătat mici slabiciuni de care au profitat jucătorii timișoreni, mai ales în ultimul sfert când au reușit să egaleze. Ultimele secunde, și punctele decisive le-au aparținut jucătorilor clujeni, când Barnette, și apoi Millage, au reușit să aducă câte două puncte pe tabela de marcaj fără ca adversarii să poată înscrie, scorul final rămânând 79-73 (23-19, 25-18, 17-18, 14-18).


Antrenorul echipei clujene, Marcel Țenter a declarat după meci că nu este mulțumit de meciul prestat în de jucători dar că totuși își dorește să rămână pe locul trei în LNBM pentru Final Four-ul EuroChallenge. „Nu am avut cea mai fericită zi, dar este bine că într-o zi de acest fel am reușit să câștigăm. Nu sunt mulțumit. După o perioadă destul de prolifică la nivelul formei sportive, mă așteptam la un moment dat să avem fluctuații. Jocul a fost câștigat foarte greu. Vrem să rămânem pe poziția a treia, însă mai sunt încă trei meciuri și nu se poate spune ce va fi. A fost foarte important acest joc, dar finala pentru locul trei cred că se va juca la Târgu Jiu, acolo va fi un meci din nou greu, cu o echipa care joacă foarte bine și pe plan european. Vreau să îi încurajez, să se califice pentru Final Four-ul EuroChallenge, însă să fie siguri că noi mergem duminică la Rovinari să câștigăm”, a declarat Țenter.

Următorul meci pentru elevii antrenați de marcel Țenter și Dorin Pintea va avea loc duminică, 15 martie, în deplasare la echipa CS Energia Târgu Jiu.


Clasament LNBM:
1. CSU Ploieşti - 39 puncte
2. Steaua Bucureşti - 37 p.
3. U-BT Cluj - 35 p.
4. BCM U Piteşti - 33 p.
5. BC Mureş - 33 p.
6. CSM Oradea - 33 p.
7. BC Timişoara - 32 p.
8. Energia Tg. Jiu - 32 p.
9. Gaz Metan Mediaş - 29 p.
10. CSU Sibiu - 29 p.
11. SCM U Craiova - 28 p.
12. Timba Timişoara - 25 p.
13. CS U Cluj - 22 p.

Ultimele Stiri
abonare newsletter