Sport

Clujeanul Ionuț Iancu boxează împotriva lui Mihai Nistor la Cupa României

Brăila găzduiește, în premieră, Cupa României la box pentru seniori, competiție organizată, în perioada 18-21 februarie, de Asociația Județeană de Box și Clubul Sportiv Municipal Brăila, în parteneriat cu Federația Română de Box și Consiliul Județean Brăila.

La start se vor alinia cei mai valoroși pugiliști români ai momentului, printre care se numără Mihai Nistor, de la SCM Bacău, pregătit de Relu Auraș, unul dintre cei care vizează aurul la categoria +91 kg, și dinamovistul Andrei Arădoaie, campionul european en titre de tineret, la categoria semigrea.

Clubul Sportiv Universitatea Cluj este reprezentat la această competiție la categoria super grea de sportivul Ionuț Iancu (+91 kg).


Antrenorul secției de box al clubului clujean, Iosif Hercz, a declarat că se așteaptă la o compăetiție grea mai ales că tânărul îl va avea de înfrântat pe Nistor Mihai. „Va fi o competiție foarte grea, ținând cont că vor participa aproximativ 15 sportivi la categoria lui de greutate, fiind în ultimii ani una dintre cele mai populare categorii, Ionuț va avea de luptat și cu unul dintre cei mai valoroși boxeuri din România la ora actuală, Nistor Mihai”, a declarat Iosif Hercz.

După această competiție, din 22 februarie și până în 28, va avea loc Cupa României de Senioare, Tineret și Junioare, la Buzău, unde din partea clubului Universitatea Cluj vor participa pugilistele Gianina Topan (57 kg - junioară), Daniela Nenic (52 kg - tineret) și Narcisa Mureșan (54 kg - senioară).

abonare newsletter